infa.lt

Lenkijos prezidentas pavadino D. Tusko valstybinės žiniasklaidos reformas – „anarchija”

21 gruodžio
13:29 2023
Andrzejus Duda

REUTERS

Didėjant įtampai tarp Prezidento Andrzejaus Dudos ir naujai paskirtos Donaldo Tusko vadovaujamos vyriausybės, Lenkijos Prezidentas ketvirtadienį pasmerkė valstybinės žiniasklaidos reformą kaip „anarchiją”, rašo „Voice Of Europe” leidinys.

Šio mėnesio pradžioje pareigas pradėjusi eiti D. Tusko administracija inicijavo reformas, nukreiptas prieš valstybinę žiniasklaidą. Tarp jų – visuomeninio naujienų kanalo pašalinimas iš eterio ir vadovų atleidimas, siekiant atkurti nešališkumą.

Šis žingsnis žengtas po D. Tusko proeuropietiškos vyriausybės ir prezidento A. Dudos, ankstesnės nacionalistų administracijos sąjungininko, bendro gyvenimo laikotarpio.

Pokyčiai sukėlė nesutarimų – Andrzejus Duda tvirtina, kad reformos įgyvendintos pažeidžiant konstituciją, apeinant atitinkamas parlamentines procedūras. „Tai visiškai neteisėti veiksmai”, – pareiškė Duda. „Tai yra anarchija.”

Valstybinė žiniasklaida, ypač „TVP Info”, buvo kaltinama tuo, kad valdant nacionalistinei partijai „Teisė ir teisingumas” (PiS) tarnavo kaip propagandos kanalas. Atsakydamas į abejones dėl reformų teisėtumo, Donaldas Tuskas po A. Dudos raginimo laikytis įstatymų, tvirtino, kad šiais veiksmais siekiama „atkurti teisinę tvarką ir bendrą padorumą viešajame gyvenime”.

Tuo tarpu trečiadienį buvęs Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis ir jo pavaduotojas iš PiS buvo nuteisti dvejų metų laisvės atėmimo bausmėmis už piktnaudžiavimą įgaliojimais einant ankstesnes pareigas.

Pažymėtina, kad 2015 m., netrukus po to, kai PiS atėjo į valdžią, A. Duda jiems suteikė malonę. Apmąstydamas nuosprendžio paskelbimą, Duda pastebėjo: „Pasakiau jiems, kad jei jie bus pasodinti į kalėjimą, jie bus pirmieji politiniai kaliniai Lenkijoje nuo 1989 m.”, turėdamas omenyje komunistų valdymo pabaigą.

Naujoji vyriausybė tvirtina, kad pats Duda per aštuonerius PiS valdymo metus buvo susijęs su daugybe konstitucijos pažeidimų.

Vakar, gruodžio 20 d., Lenkijos kultūros ministerija pranešė atleidžianti valstybinės naujienų agentūros PAP ir televizijos kanalo TVP vadovybę. Taip pat buvo sustabdyta TVP transliacija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 136

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai, kad Vėgėlė toks pats sisteminis......

O pasirodo žmogelis yra pažengęs leftistas. KArbaukiui, matyt, tai nekelia problemų....

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

https://infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...

Bet

Mūsų sprendėjai labai panašūs į debilus…...

2,7 milijono prezidentų. Štai jums ir sava tiesa. Juk esame girdėję iš savo tėvų-kai ant...