infa.lt

Daugiau nei 70 proc. palestiniečių palaiko „Hamas” išpuolį prieš Izraelį spalio 7 d.

21 gruodžio
12:25 2023
Hamas karys

Foto: Hamas

Dauguma Vakarų Kranto ir Gazos ruožo palestiniečių pritaria „Hamas” spalio 7 d. surengtam išpuoliui prieš Izraelį, rodo Palestinos politinių ir sociologinių tyrimų centro atlikta apklausa.

Tuo tarpu kas penktas anklavo gyventojas mano, kad „Hamas” yra atsakingas už jų kančias per karą; parama palestiniečių judėjimui Vakarų Krante išaugo tris kartus.

Apklausa buvo atlikta gruodžio pradžioje, kai galiojo paliaubos tarp Izraelio ir palestiniečių judėjimo. Sociologai asmeniškai apklausė 750 suaugusiųjų Vakarų Krante ir 481 Gazos ruože. Apklausos rezultatus cituoja CNN ir „The Wall Street Journal„.

Apklausos duomenimis, 72% respondentų mano, kad „Hamas” sprendimas pulti Izraelį buvo „teisingas”, o 22% teigė, kad jis buvo „neteisingas”.

Kaip pažymėjo Palestinos politinių ir sociologinių studijų centro direktorius Khalilas Shikaki, tai nereiškia, kad dauguma palestiniečių pritaria „žiaurumams, kuriuos „Hamas” galėjo įvykdyti tą dieną”.

Pasak palestiniečių, diplomatija ir derybos jiems neprieinamos, todėl puolimas ir ginkluota kova yra priemonės, kuriomis galima nutraukti „Gazos ruožo apgultį ir blokadą” ir apskritai „Izraelio okupaciją”.

80% respondentų mano, kad moterų ir vaikų žudymas yra karo nusikaltimas. 85% respondentų teigė nežiūrėję vaizdo įrašo, kuriame užfiksuoti spalio 7 d. „Hamas” įvykdyti veiksmai.

Nors kas penktas Gazos ruožo gyventojas mano, kad „Hamas” yra atsakingas už jų kančias dėl karo, parama palestiniečių judėjimui anklave po išpuolio šiek tiek išaugo – iki 42 proc. Vakarų krante parama „Hamas” išaugo trigubai – iki 44 proc.

Izraelio ir „Hamas” karas prasidėjo palestiniečių judėjimui užpuolus Izraelio teritoriją. Žuvo 1 200 izraeliečių, 5 400 buvo sužeisti. Izraelis vykdo atsakomąją karinę operaciją, dėl kurios žuvo apie 20 tūkst. palestiniečių, apie 53 tūkst. žmonių buvo sužeisti. Dauguma žuvusiųjų Gazos ruože – moterys ir vaikai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 95

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Neabejinga    -  2023-12-21, 12:48

    Armėnų blogeris kalba,kad HAMAS yra Izraelio projektas

    Atsakyti į šį komentarą
    • priežasties-pasekmės dėsnis    -  2023-12-21, 18:21

      Visai logiška, kad galimai tai nešvarių politinių žaidimų išdava. Bet pasakysiu dar kai ką. Jeigu jūs dešimtmečiais gyventumėte aparteido sąlygomis, faktiškai – kalėjime po atviru dangum, kiekvieną dieną susidurtumėt, kaip Izraelio kolonizatoriai laiko jus beteisiais gyvuliais, kliuviniu – tai dar kažin ar neimtumėte karštai remti Hamaso. Natūraliau nė būti negali. Kaip šauksi, taip atsilieps.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Hm    -  2023-12-21, 22:48

    Jei 70proc. palestiniečių palaiko spalio 7 dienos išpuolį, tada jiems Izraelis turėtų siūlyti kuo daugiau bombų ir raketų, ir nėra ko verkti krokodilo ašaromis…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Egis    -  2023-12-22, 15:46

      Aš pažiūrėčiau kaip tu balsuotum, jei prieš tai būtų tekę nuo 1968 metų gyvent Izraelio okupacijoje, proto bokšte,
      Jie tiesiog neturi kitų variantų, kaip atkreipt pasaulio dėmesį. Izraelis ant jų deda, šalies nėra, juos nuolat galabija, išstumia Vakarų krante iš savo namų.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Daugiau laiko tai ne mažiau, viskas gerai :D...

Žiedai sumainomi nemąstant, iš mados, tad taip ir nutinka......

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...

Avulis jau pasirūpino savo viešbutko apygvendinimu....

apmokės Lietuva. Nusimausim paskutinius triusikus ir išlaikysim 5 štukas fokiečiukų....