infa.lt

Britanijoje kardinaliai keičiamas požiūris į vaikų „lytinės tapatybės” keitimą mokyklose

20 gruodžio
09:55 2023
Vienoje iš Virdžinijos mokyklų mokiniai protestuoja prieš trans-politiką

Vienoje iš Virdžinijos mokyklų mokiniai protestuoja prieš trans-politiką | Mokinių protesto vaizdo įrašo kadras

Britanijos mokyklose nebebus skatinamas  ir/ar palaikomas vaikų noras pasivadinti jų lyties neatitinkančiais įvardžiais, naudotis jų lyties neatitinkančiais tualetais ir persirengimo kambariais, dėvėti lyties neatitinkančias uniformas, o tėvams bus pranešama, jei vaikas pareikštų norą keisti savo „lytinę tapatybę”, apie ką praneša „The Times” leidinys.

Naujosiose gairėse teigiama, kad mokyklos neturi „bendros pareigos” leisti mokiniams keisti įvardžius, vardus ir uniformas. Pagal jas mokyklos galės atsisakyti tėvų, norinčių, kad jų vaikai pakeistų savo lytinę tapatybę, pageidavimų, jei manys, kad „tai yra per daug”.

Ilgai lauktose gairėse teigiama, kad mokyklos turi laikytis „atsargaus požiūrio”, atitinkančio jų teisines pareigas.

Jose aiškiai teigiama, kad kai kurios socialinio perėjimo formos, kai vaikai keičia savo įvardžius, vardus ir uniformas, „nebus suderinamos su mokyklos įstatyminėmis pareigomis”.

Šios pareigos apima teisinę pareigą suteikti vaikams vienos lyties persirengimo kambarius ir tualetus bei draudimą berniukams varžytis su mergaitėmis kontaktinėse sporto šakose, kai kyla pavojus jų saugumui.

Mokykloms bus nurodyta, kad jos neturi „bendros pareigos” leisti vaikams keisti lytinę tapatybę. Ministrai svarstė galimybę įvesti visišką draudimą, tačiau jiems buvo pranešta, kad tai būtų neteisėta ir tam reikėtų naujų teisės aktų.

Gairėse bus įtvirtintas reikalavimas mokykloms informuoti tėvus, jei vaikai nori pakeisti savo lytinę tapatybę, su tam tikromis išimtimis. To nereikės daryti, jei mokytojų ir vaikų pokalbiai bus „bendro pobūdžio” ir nereikalaus imtis konkrečių veiksmų. Jos taip pat neprivalės to daryti, jei kyla apsaugos klausimų.

Siekiant sustiprinti mokytojų apsaugą, jiems nebus „privaloma” kreiptis į vaikus jų pasirinktu įvardžiu, jei jie tam „sąžiningai” prieštarauja.

Be to, mokykloms bus nurodyta „ypač atsargiai” elgtis su mažesniais vaikais, nes nerimaujama, kad socialinis perėjimas gali turėti didesnį poveikį.

Biologiniams berniukams taip pat bus uždrausta varžytis su mergaitėmis kontaktinėse sporto šakose.

Gairės, kurias iš pradžių buvo žadėta paskelbti vasarą, paskelbtos po kelis mėnesius trukusių vidinių ginčų. Moterų ir lygių galimybių ministrė Kemi Badenoch (Kemi Badenoch) siekė sugriežtinti gaires.

Šį mėnesį ji sakė Bendruomenių rūmams: „Socialinis perėjimas yra palyginti naujas reiškinys. Jis grindžiamas lyties tapatybės teorija, kuri, turiu pabrėžti, yra labai ginčytina ideologija.

„Šis terminas dažnai vartojamas kalbant apie įvairius veiksmus, kurių vaikas gali imtis, kad atrodytų labiau panašus į priešingos lyties atstovą, ir tikintis, kad su juo bus elgiamasi kaip su tokiu.

Tai gali apimti prašymus pakeisti vaiko vardą, su juo siejamus įvardžius ar uniformą arba naudotis kitomis priemonėmis nei tos, kurios skirtos jo biologinei lyčiai.

„Ne visi tokie prašymai atitiks teisines mokyklų pareigas, ypač tas, kuriomis siekiama apsaugoti vaikus. Socialinis perėjimas (lytinės tapatybės keitimas) nėra neutralus veiksmas, nes pripažįstama, kad jis gali turėti formuojamąjį poveikį tolesnei vaiko raidai, apie ką mano gerbiamasis draugas užsimena kalbėdamas apie skirtingų lyčių hormonus. Mes į tai žiūrime labai rimtai.”

Kampanijos grupės „Sex Matters” vykdomoji direktorė Maya Forstater sakė: „Šios gairės, nors ir netobulos, nustato pasaulinį standartą, kaip iš mokyklų išrauti trans ideologiją.

„Nė viena kita šalis, kuri leido translyčių lobistams diktuoti pamokas ir mokyklų politiką, nesiėmė tokių ryžtingų veiksmų, kad pakeistų kursą.

„Kur kas geriau, kad lyčių ideologai visiškai nedalyvautų švietimo sistemoje, bet jei tam jau atėjo laikas, nėra neįmanoma pasipriešinti. Tereikia politinės valios – ir drąsos.”

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 330

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Turbūt    -  2023-12-20, 20:58

    JK eina pažangos keliu?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...