infa.lt

„iPhone” atrastas pažeidžiamumas, leidžiantis įdiegti šnipinėjimo programas – atnaujinkite jį skubiai!

09 rugsėjo
10:30 2023
iOS 16 išvaizda

Apple nuotr.

„Citizen Lab” aptiko pažeidžiamumą Vašingtone įsikūrusios bendruomeninės organizacijos darbuotojo „Apple” įrenginyje. Pažeidžiamumas buvo panaudotas užkrečiant įrenginį Izraelio bendrovės „NSO Group” šnipinėjimo programa „Pegasus„, praneša „Reuters” agentūra.

Pažeidžiamumas paveikė „iPhone” išmaniuosius telefonus su naujausia „iOS” operacinės sistemos versija (16.6). Naujausiame atnaujinime problema ištaisyta.

Laboratorija „Citizen Lab” aptiko „nulinio paspaudimo išnaudojimą” – kenkėjiškos programinės įrangos rūšį, leidžiančią programoms veikti be naudotojo žinios.

Bendrovė šį išnaudojimo būdą „su dideliu patikimumu” priskiria „Pegasus”.

„Citizen Lab” mano, kad įsilaužėlis padarė klaidą, kuri leido aptikti pažeidžiamumą. Kompanija „Apple” tyrėjams pranešė, kad tokias atakas galima užblokuoti naudojant užrakinimo režimo funkciją.

2021 m. kelios žiniasklaidos priemonės paskelbė tyrimą apie tai, kaip Izraelio bendrovės „NSO Group” šnipinėjimo programinė įranga „Pegasus” buvo naudojama šnipinėjant žurnalistus, piliečių aktyvistus, žmogaus teisių gynėjus ir pareigūnus visame pasaulyje.

Tarp tų, kurie buvo stebimi, buvo buvęs Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir daugelis kitų.

infa.lt jau rašė apie šią programą, kurią Izraelio kompanija „NSO Group” parduoda šalių vyriausybėms. Pegasus programos neįmanoma aptikti standartinėmis, eiliniam vartotojui prieinamomis priemonėmis.

Ji nuskaito visus jūsų telefono duomenis ir siunčia į numatytą serverį. Ši programa buvo aptikta Palestinos aktyvistų telefonuose ir net pasaulio valstybių vadovų įrenginiuose, įskaitant Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Makroną, apie ką pranešė „Le Monde” leidinys. Izraelio bendrovė „NSO Group“ šią programą tiekia specialiosioms tarnyboms ir įvairių šalių vyriausybėms nuo 2016 m.

„Apple” vakar išleido skubų saugumo atnaujimą visiems savo įrenginiams. Tad, turintiems „iPhone” telefonus rekomenduojama skubiai jį įdiegti.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 151

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų civilizacija miršta. Valdžiose - gerai apmokami durniai... Lietuvai tai gręsia išnykimu. Per maža, nevieninga...

Panašu jog Gruzijos laukia Ukrainos likimas... Ukrainoje Landsbergis taip pat klykė: padarykite maidaną visoje Ukrainoje,...

Manau, kad masonų statytiniai atlieka savo funkciją, kuri yra aprašyta Švabo knygoje, kurioje yra iškeltas...

Lietuvoje bylu orikele ir visaip protedtuotojus vadino o cia net nuskrydo pakalbėti)...

Kad NVO gaunamų iš užsienio lėšų deklaravimas turi būti privalomas - su tuo pilnai sutinku....

Ar pamenate išplatintą vaizdo įrašą, kuriame buvo nufilmuotas Vytautas Landsbergis, Ąžuoliuko choro mokiniams dėstantis, kaip...

Fu

Vokietija ir tą nei 2% nemoka o šitie i skola gyvendami 4% susiruošė mokėti.....