infa.lt

Kinija: Xi Jinpingas perrinktas komunistų partijos generaliniu sekretoriumi

23 spalio
08:51 2022

 

paveikslėlis

Kinijos komunistų partijos centrinis komitetas išrinko Xi Jinpingą partijos generaliniu sekretoriumi trečiajai kadencijai – dar penkeriems metams.

Jis taip pat buvo perrinktas KKP CK karinės tarybos pirmininku.

Šis sprendimas priimtas po pirmojo 20-ojo sušaukimo KKP  centrinio komiteto plenarinio posėdžio. „Noriu nuoširdžiai padėkoti visai partijai už pasitikėjimą mumis”, – po pirmojo plenarinio posėdžio žurnalistams sakė Xi. Jis pažadėjo „uoliai dirbti savo pareigas, kad būtų vertas didžiulio partijos ir žmonių pasitikėjimo”, cituoja AFP.

Naujajame Politinio biuro nuolatiniame komitete vėl yra septyni nariai. Xi Jinpingas, KKP CK Centrinės drausmės inspekcijos komisijos sekretorius Zhao Leji ir KKP CK  dvasinės kultūros stiprinimo vadovybės pirmininkas Wang Hongningas išsaugojo savo vietas.

Naujaisiais nariais tapo Šanchajaus KKP miesto komiteto vadovas Li Qiangas, Guangdongo provincijos partijos komiteto vadovas Li Xi, Pekino KKP miesto komiteto vadovas Cai Qi ir KKP centrinio komiteto biuro vadovas Ding Xuexiangas.

Į ankstesnio šaukimo politinį biurą neįėjo premjeras Li Keqiangas, vicepremjeras Han Zhengas, parlamento pirmininkas Li Zhanshu ir KLR pagrindinio patariamojo organo pirmininkas Wang Yangas.

Spalio 22 d. Pekine baigėsi Kinijos komunistų partijos 20-asis suvažiavimas. Jame buvo išrinktas naujas 205 narių KKP CK centrinis komitetas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 168

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A

Reikėjo Vakarams galvoti apie tai dar septyniasdešimtaisiais,kada gobšumo apakinti ir siekdami viršpelnių visą gamybą pervedė...

Pandoros skynia pamažu atsiveria... Pasekmės bus skaudžios visoms ekonomikoms... Tik gaila, kad priėmę tokius sprendimus...

Tai pindosai jau vakar pripažino......

tai su kuo kariaus gal su marsiečiais,nes kariniam pramoniniam kompleksui reikia užsakymų...

malonu kad ant pasaulio dar yra blaiviai mąstančių...

tai rusai panaudos 100%...