infa.lt

Putinas nori „užčiaupti“ istorijos falsifikatorius

06 kovo
06:30 2022

Vladimiras Putinas nori padaryti viešai prieinamus Antrojo pasaulinio karo dokumentus: „Užčiaupsime tuos, kurie bando perrašyti istoriją“.

Kremliaus vadovo Vladimiro Putino teigimu, Rusija nori, kad jos archyviniai dokumentai apie Antrąjį pasaulinį karą būtų prieinami plačiajai visuomenei, rašo vokiečių leidinys tagesspiegel.de. Toks atviras centras ir svetainė ateityje turėtų kovoti prieš bandymus klastoti istoriją, šeštadienį Sankt Peterburge sakė V. Putinas.

Rusijos prezidentas minėjo Leningrado blokados metines ir susitiko su veteranais. Vokiečių vermachtas per Antrąjį pasaulinį karą buvo apgulęs Leningradą (Sankt Peterburgą) 1941–1944 m., vykdydamas šio miesto totalią blokadą.

„Užčiaupsime tuos, kurie bando perrašyti istoriją (…) ir sumenkinti mūsų tėvų ir senelių, mūsų didvyrių, žuvusių, kad apsaugotų savo namus ir praktiškai visą pasaulį nuo rudojo maro, vaidmenį“, – pareiškė V, Putinas, kurį cituoja valstybinė agentūra TASS.

Kremliaus vadovas pareiškė, kad kai kurie oficialūs asmenys užsienyje negali sulaikyti „gėdingos burnos“. Jie menkina Sovietų Sąjungos vaidmenį išsivaduojant iš hitlerinio fašizmo.

Gegužės 9 dieną Rusija švęs 75-ąsias Antrojo pasaulinio karo pabaigos ir Sovietų Sąjungos pergalės metines dideliu kariniu paradu Maskvoje. Šio jubiliejaus proga Putinas paskelbė apie vienkartinę 75 000 rublių (1 100 eurų) išmoką visiems veteranams. Minėjime jis taip pat gyrė Izraelio valstybę už Holokausto – žydų genocido – atminimo puoselėjimą.

Vizito Jeruzalėje metu (jis jau vyko ketvirtadienį) jis taip pat nori Sacherio parke atidengti paminklą Leningrado blokadai. 900 dienų trukusi blokada yra laikoma vienu sunkiausių Vokietijos Vermachto nusikaltimų žmoniškumui Antrojo pasaulinio karo metais.

Adolfo Hitlerio įsakymu miestas turėjo būti sunaikintas sistemingai išlaikant bado sąlygomis jo gyventojus. Daugiau nei milijonas žmonių mirė nuo bado, šalčio ir ligų, taip pat nuo apšaudymo ir kovų už Leningradą, primena tagesspiegel.de.

Raudonoji armija prasiveržė pro blokadą 1944 metų sausio 18 dieną ir nutraukė sausio 27 dieną. (dpa)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 274

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Nes praejo laikai kai uz savo zodzius reikejo atsakyti, tai ir pliurpia auksciausio lygio klaunai...

Ir iš kur tokių, mano manymu, atsiranda idiotų?...

Aš irgi neprieštarauju, kad Rusija smogtų į Anglijos teritoriją...

Delfi melagienų skyrelis - tai įžūlių melagių ir aferistų būrelis. Kažkada delfis melavo, kad vakcinos...

prabuskite ir eikite tinkamai balsuoti, tada nereikės kariauti......

Kodėl politikai vagia vis daugiau ?...

Deja tikrai ne, kariauti gali tiktai vyrai, o ne bestuburiai. Kai vyrai supras, kad juos...