infa.lt

JAV prezidento J. Bideno privaloma vakcinacija federaliniams darbuotojams užblokuota visoje šalyje federalinio teisėjo

23 sausio
06:30 2022
Džo Baidenas

youtube kadras

Penktadienį federalinis teisėjas blokavo prezidento Joe Bideno privalomos vakcinacijos įsaką dėl COVID-19 federaliniams darbuotojams.

Joe Bidenas neturi įgaliojimų išleisti tokį įsakymą, rašė JAV apygardos teisėjas Jeffrey Brownas 20 puslapių sprendime, kurį gavo „The Epoch Times“.

Federaliniame įstatyme teigiama, kad prezidentas „gali nustatyti vykdomosios valdžios darbuotojų elgesio taisykles“, o vyriausybės teisininkai teigė, kad vakcinacija yra „tiesiog elgesys“. Tačiau teisėjas palaikė ieškovus, kurie tvirtino, kad nurodytas elgesys turi būti „elgesys darbo vietoje“, kad jis ar ji galėtų jį reguliuoti.

„Taigi, ar sutikimas pasiskiepyti nuo COVID-19, ypač kai to reikalaujama kaip darbo sąlyga, yra elgesys darbo vietoje? Atsakymas į šį klausimą tapo daug aiškesnis po to, kai anksčiau šį mėnesį buvo priimtas Aukščiausiojo Teismo sprendimas“, – sakė Brownas, kalbėdamas apie naujausią Aukščiausiojo Teismo išvadą, kad Bideno administracijos COVID-19 vakcinacijos reikalavimas privačioms įmonėms nepatenka į jai suteiktus Kongreso įgaliojimus.

„Aukščiausiasis Teismas aiškiai parašė sprendime, kad COVID-19 vakcinacijos reikalavimas nėra užimtumo reglamentas. Ir tai reiškia, kad prezidentas neturėjo teisės aktų nustatytų įgaliojimų išduoti federalinio darbuotojos vakcinacijos reikalavimo“, – pridūrė jis.

Ieškinį pateikė Feds for Medical Freedom, paprastų žmonių koalicija, kurią sudaro federaliniai darbuotojai ir kitos grupės.

„Šiandien teisėjo Browno sprendimas yra pergalė tūkstančiams vyrų ir moterų, kurie nori tarnauti savo šaliai neprarasdami savo individualių teisių“, – el. paštu „The Epoch Times“ sakė grupės prezidentas Marcusas Thorntonas.

„Daugiau nei 6000 Feds for Medical Freedom narių nenori nieko daugiau, kaip tęsti savo tarnybą šioje šalyje be antikonstitucinės prievartos. Kol kas teismo nutartis tą norą tenkina, tačiau kova toli gražu nesibaigė. Mes ir toliau sieksime visų galimų teisėtų būdų užtikrinti, kad būtų gerbiamos mūsų narių teisės ir būtų tinkamai pagerbta jų tarnyba“, – pridūrė jis.

Netrukus po teisėjo Browno įsakymo paskelbimo vyriausybė jį apskundė JAV Penktosios apygardos apeliaciniam teismui.

Apeliacinis teismas gali palikti galioti Browno nutartį, dėl kurios, greičiausiai, Aukščiausiasis Teismas irgi priims savo sprendimą, arba panaikinti įsakymą, kol byla bus nagrinėjama teismuose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 132

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vengrai saunuoliai visais adzzvilgiais.LGBT ne,narkotikams ne,karams ne,kirminu valgymui ne,nesamoningai zaliajai energetikai ne.T.y.ne shwabo.kl.modelis.(jus nieko neturesite...

Visų pirma, tai paskutinis sakinys ne apie Putiną. Kai kas dėl mažo kaukolės tūrio nesuvokia...

Hm

Taiklus paskutinis sakinys apie xuilo... Priminsiu kaip prieš karą su Ukrainą Putinas pareiškė ultimatumą NATO...

Seniai laikas......

Hm

Tegu šitas išgama Tibetui suteikia bent jau autonomiją, o jau po to kitiems nurodinėja......

Tai kad jis ir gimė, ir užaugo Rusijoje...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......