infa.lt

Elektromobilio „Tesla“ savininkas, sužinojęs remonto kainą, susprogdino jį kartu su Elono Musko manekenu. VIDEO

23 gruodžio
06:30 2021
Tesla sprogimas

kadras iš vaizdo įrašo

Suomijoje, eletromobilio „Tesla Model S“ savininkas Tuomas Katainenas susprogdino savo automobilį, kurio viduje buvo Elono Musko manekenas, nes už jo remontą nenorėjo mokėti 20 tūkst. eurų. Gruodžio 17 dieną įvykusio sprogimo vaizdo įrašą paskelbė „YouTube“ kanalas „Pommijätkät“.

Iš pradžių Katainenas džiaugėsi „Model S” elektromobiliu, kuriuo važinėjo aštuonerius metus. Tačiau pastaruoju metu prietaisų skydelyje pradėjo mirksėti piktogramos, signalizuojančios apie gedimą.

„Kai nusipirkau šią Teslą, pirmieji 15 000 kilometrų buvo puikūs, tai buvo puikus automobilis. Vėliau pasirodė keli klaidų kodai. Iškviečiau vilkiką, kad nuvežtų mašiną į servisą. Beveik mėnesį automobilis buvo atstovybėje. Po to man iš ten paskambino ir pasakė, kad su mano mašina nieko negali padaryti.

Esą vienintelis variantas – pakeisti akumuliatorių. Man pasakė, kad tai kainuos mažiausiai 20 tūkstančių eurų ir papildomai turi būti leidimas tai atlikti iš „Tesla“ kompanijos, – sakė automobilio savininkas, pažymėdamas, kad automobiliui nebegalioja garantija ir jis turėtų viską sumokėti iš savo kišenės.

Sprogdinimui Tuomas ir jo draugai pasirinko buvusį karjerą, nes turėjo imtis visų saugumo priemonių, atsižvelgiant į sprogimo bangos galią (planuota panaudoti 30 kilogramų dinamito). Pagal planą automobilio skeveldros turėjo skristi uolos pusėn.

Ruošdamiesi sprogimui Tuomo draugai iš sraigtasparnio išmetė Amerikos „Space X“ ir „Tesla“ įmonių įkūrėjo Elono Musko manekeną, kurį įsodino į elektromobilį.

Po automobilio sprogimo jo buvęs savininkas atsakė, kad tokio malonumo nepatyrė net vairuodamas „Tesla“. „Niekada. Galbūt esu pirmasis žmogus pasaulyje, susprogdinęs Teslą. Galbūt aš sukūriau istoriją”, – sakė Katainenas.

Tesla Inc yra Amerikos startuolis iš Silicio slėnio, gaminantis elektrines transporto priemones ir jų komponentus. Įmonės įkūrėjas Elonas Muskas yra inžinierius, verslininkas, išradėjas, investuotojas, milijardierius.

2021 metų lapkritį Musko turtas siekė 300 milijardų dolerių, jis tapo pirmuoju istorijoje, sugebėjusiu uždirbti tokią sumą. Gruodžio 15 d. „Bloomberg“ ir „Forbes“ jo turtą įvertino beveik 252 mlrd. Gruodžio 13 d. pagal Amerikos žurnalo „Time“ versiją, Muskas buvo paskelbtas „Metų žmogumi“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 644

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. erlas    -  2021-12-23, 07:36

    na, gražu. japonai gamina automobilius 5-kiem metam, po to jie genda. lauksiu naujų „fire”-jrverkų.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Agnė    -  2021-12-23, 13:26

    Turtuolių vargai…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai kad jis ir gimė, ir užaugo Rusijoje...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......

si vis pacem parta bellum...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....

A5

Tai, kad zydmasonai vadinama vakaru pasauli jau senai uzvalde. O musulmonu ir ypac kinieciu tikrai...

Tik vienas niuansas. Tie "vargšeliai Ukrainos žmonės" (beje, mokantys vienintelę kalbą - rusų) labai norėjo...

Man šiaip yra labai panašu į masonų suorganizuotus masinius jaunimo renginius, tokius kaip Black mater....