infa.lt

Skvernelis užsiminė apie karantino pabaigą

03 birželio
11:48 2020
Saulius Skvernelis - metinė vyriausybės ataskaita

Seimo kanceliarijos (aut. O. Posaškova) nuotrauka

Vyriausybės vadovas šiandien savo socialinio tinklo puslapyje trumpai užsiminė apie Covid-19 komitete aptartą išėjimo iš karantino režimo planą.

Saulius Skvernelis informavo, jog tuo atveju, jei epidemiologinė situacija valstybėje nepablogės, įgyvendinus minėtą planą šalyje būtų taikomas jau kitas teisinis režimas – ekstremalios situacijos.

Šio režimo metu būtų galima operatyviai keisti sienų kontrolės, taip pat tam tikrų ūkio sričių ribojimo kontrolės parametrus, taip pat riboti. Minėti ribojimai, pasak Sauliaus Skvernelio, pagal situacijos poreikį būtų taikomi tik į tas siauras sritis, kuriose išliks didžiausia tikimybė viruso plitimui.

Premjeras paminėjo ir galimą (planuojamą) šio naujojo teisinio režimo įsigaliojimo datą – birželio 17 dieną. Ir papildė, jog galutinis sprendimas bus priimtas kitos savaitės Vyriausybės posėdžio metu:

Dėl karantino.

Šiandien COVID–19 komitete aptarėme galimą išėjimo iš karantino režimo planą. Jei epidemiologinė situacija Lietuvoje nesikeis į blogąją pusę, įgyvendinus šį planą būtų taikomas jau kitas teisinis režimas, konkrečiai – valstybės lygio ekstremali situacija.

Tai leistų prireikus reguliuoti sienų kontrolę, taip pat taikyti tam tikrų ūkinių sričių apribojimus. Šie apribojimai pagal poreikį ir situaciją būtų nukreipiami tik į tas sritis, kuriose lieka didžiausia tikimybė galimam koronaviruso plitimui.

Preliminariai planuojama, kad naujas teisinis režimas galėtų įsigalioti nuo birželio 17 dienos. Galutiniai sprendimai turi būti priimti kitos savaitės Vyriausybės posėdyje.

Saulius Skvernelis

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 422

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...

Bulkučių jiems, bulkučių....