infa.lt

10 patarimų gerai nuotaikai

08 spalio
01:01 2015

fit4brain.com

Laimės paukštė

Jei pradėjote jausti, jog su Jumis kažkas ne taip ir liūdnos mintys nugali vis labiau, pasistenkite tokioje būsenoje nelikti ilgam – gali įtraukti. Ieškokite būdų, kurie padės ją įveikti. Jie tikrai yra.

  1. Kad visada būtų gera nuotaika, išmokite save kontroliuoti. Nesikrimskite dėl smulkmenų, pasistenkite nesipykti su Jums artimais žmonėmis, atleiskite jiems. Atleisdami Jūs atsikratysite pykčio ir keršto jausmo, kuris pirmiausiai žlugdo Jus pačius.
  1. Pabandykite į pasaulį žvelgti su jumoru. Net jeigu Jus įžeidė arba papuolėte į nemalonią situaciją, vis tiek nusišypsokite ir pasakykite sau: „Tai taip pat praeis!“.
  1. Nesėdėkite namuose, pykdami ant viso pasaulio! Galite neabejoti: gatvėje, draugų ir pažįstamų draugijoje blogos nuotaikos nebūna. Įrodyta!
  1. Įtraukite naujovės elementų į savo gyvenimą. Psichologai rekomenduoja karts nuo karto keisti nuolatinius įpročius, pavyzdžiui, atrasti naują hobį arba pakeisti drabužių stilių. Parinkite naują garderobą. Niekas kitas taip teigiamai neveikia nuotaikos, kaip aplinkinių dėmesys.
  1. Išmokite atsipalaiduoti. Kai atliekate kokį nors nuobodų darbą, galvokite apie ką nors malonaus. Pavyzdžiui, apie artėjantį susitikimą su draugais arba mylimu žmogumi. Dar prisiminkite tokį stebuklą, kaip aromatinę lempą. Eterinei aliejai, kurie teigiamai veikia nuotaiką ir dvasinę būseną: mandarinas, apelsinas, citrina, greipfrutas, bergamote.
  1. Plaukiokite. Vanduo padeda kūnui pailsėti ir atsipalaiduoti, pakeldamas tonusą ir nuotaiką. Tai pat, plaukiojant, nelaimingo atsitikimo arba traumos tikimybė minimali, priešingai, nei kitose sporto šakose.
  1. Sustokite, apsidairykite… Kartais žmonės pasijunta užspeisti į kampą tik todėl, jog neranda laiko pamąstyti ar teisinga kryptimi jie eina. Reikėtų laiku ir tvarkingai sudėlioti mintis, tikslus, ryšius taip, kaip, kad reguliariai tvarkote namus.
  1. Vertinkite gyvenimą paprasčiau. Gyvenime visada yra vietos žygdarbiui, tačiau žygdarbis reikalingas toli gražu ne kasdien. Stenkitės susikoncentruoti į tai, ką Jūs darote šią minutę. Dažnai būtent tai veda prie sėkmės. Džiaukitės net mažiausia sėkme ir pasiekimais.
  1. Išsaugokite perspektyvos jausmą. Gyvenimas – judėjimas, ir tai, kas šiandien įsivaizduojama kaip tragedija, tikėtina, ryt sukels tik šypseną. Ne veltui sakoma – „rytas už vakarą protingesnis“.
  1. Jeigu Jums norisi pagulėti lovoje ir pabloguoti, geriau nepasiduoti šiam troškimui, paprastai jis įtraukia į nevilties liūną. Judėkite – ir Jūsų emocijos taip pat taps labiau judresnės. Pažiūrėkite filmą, susitvarkykite namus… Tai pats efektyviausias būdas išvengti depresijos užuomazgų.

parengė: Edita Sabaitė

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 767

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

lai tas pe..da..ra...sas nacistas by..bi nučiulpia savo bobai su bi..biu transgenderis ne boba...

ragina balsuoti už Nausėdą, tai reiškia - prieš Šimonytę... Širinskienei šį kartą su logika nepavyko......

Kad raginantysis yra psichopatas arba sociopatas....

Blažyte, ta seniai nusidevejusia nuotrauka jau pats laikas keisti.......

Nei tavo kruvinas šūdeliokas Kremliuje...

X

Dėkui! Labai įdomus pažintinis straipsnis. Noriu tik patikslinti, kad ant šiukšlių krūvos sėdintis Prancūzijos "valdovas"...