infa.lt

Kęstutis Pūkas pasisakė prieš korupciją Kauno miesto savivaldybėje

16 gruodžio
15:58 2016
Kęstutis Pūkas

Tomo Raginos nuotr. | kaunodiena.lt

Minint tarptautinę antikorupcijos dieną, gruodžio 9 ir 16 dienomis Seime vyko apskritojo stalo diskusija ir buvo teikiami apdovanojimai už sėkmingai įgyvendinamas antikorupcines iniciatyvas.

Renginyje kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos, Generalinės prokuratūros, „Transparancy International“ atstovais, sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga, Nacionalinės antikorupcijos asociacijos vadovu dr. Raimondu Kalesnyku ir ekspertu korupcijos prevencijos klausimais dr. Kęstučiu Zaborsku, kolegomis parlamentarais dalyvavęs Seimo narys Kęstutis Pūkas pažymėjo, kad kalbant apie korupciją, norėtų atkreipti konferencijos dalyvių dėmesį į labai blogą situaciją savivaldybėse, o ypač Kauno miesto savivaldybėje.

Pasak K. Pūko, dar būdamas Kauno miesto savivaldybės tarybos nariu ir Antikorupcijos komisijos pirmininku, Generalinei prokuratūrai 2016 spalio mėn. 3 d. pateikė pareiškimą dėl mero išleisto potvarkio ir priimtų nutarimų nesilaikymo. Kauno miesto savivaldybės administracija, nesilaikydama nustatytos tvarkos, galimai grubiai pažeidė viešą interesą vienai įmonei pervesdama beveik du milijonus eurų. Yra ir kitų pavyzdžių (!).

Seimo narys pabrėžia, kad Kauno miesto savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijai buvo nuolat trukdoma dirbti, neteikiant prašomų ir savivaldybėje turimų dokumentų arba iš viso  neatsakant į raštus. Tai liudija pakartotinai registruoti raštai savivaldybei dėl laiku nepateikiamos informacijos.

„Sveikinant susirinkusius labiausiai nusipelniusius ir antikorupcinėje veikloje pasižymėjusius policijos pareigūnus ir sveikatos sistemos darbuotojus džiugu pastebėti, kad specialiųjų tarnybų ir kitų atsakingų institucijų pareigūnai principingai ir profesionaliai atlieka savo darbą. O gyventojai geriau suvokia korupcijos žalą valstybei ir  netoleruoja korupcijos apraiškų, kokioje aplinkoje jos bebūtų“, – pastebėjo Seimo narys K. Pūkas.

Tarptautinę antikorupcijos dieną 2004 m. paskelbė Jungtinės Tautos. 2003 m. gruodžio 9 d. Meridoje (Meksikoje) įvyko aukščiausio politinio lygio konferencija kovos su korupcija problemoms spręsti. Jos metu buvo pasirašyta Jungtinių Tautų konvencija prieš korupciją.

Tarptautinė antikorupcijos diena skirta atkreipti dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones užkirsti jai kelią.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 75

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...