infa.lt

Atstovų Rūmų pirmininkas siūlo finansavimą JAV vyriausybei atskirai nuo pagalbos Ukrainai ir Izraeliui

12 lapkričio
10:03 2023
Maikas Džonsonas

Mike Johnsonas
Nuotrauka: Nathan Howard, Reuters

JAV Atstovų Rūmų pirmininkas Maikas Džonsonas (Mike’ Johnson, Respublikonų partija) pateikė įstatymo projektą dėl laikino federalinės vyriausybės finansavimo. Jis siūlo į jį neįtraukti pagalbos Ukrainai ir Izraeliui bei lėšų JAV pietinės sienos apsaugai. Baltieji rūmai šį įstatymo projektą pavadino nerimtu.

Jei įstatymo projektas nebus priimtas iki lapkričio 17 d., federalinės vyriausybės veikla bus sustabdyta. Pagal M. Džonsono planą kai kurių vyriausybės programų ir agentūrų finansavimas būtų tęsiamas iki 2024 m. sausio 19 d., kitų – iki vasario 2 d., praneša „The Hill” leidinys.

Parlamento pirmininko teigimu, siekiant išvengti vyriausybės veiklos sustabdymo, klausimas dėl lėšų skyrimo pagalbai Izraeliui, Ukrainai ir sienų stiprinimui turėtų būti svarstomas atskirai nuo vyriausybės finansavimo įstatymo projekto.

Politico” leidinys rašo, kad M.Džonsonas tikisi, jog kai kurie respublikonai balsuos prieš jo įstatymo projektą, todėl jam priimti reikės demokratų paramos. Mažumos partija yra davusi suprasti, kad nepalaikys Atstovų rūmų pirmininko dviejų pakopų įstatymo projekto.

Tačiau, net jei įstatymo projektui pritars Atstovų Rūmai, jis gali būti nepriimtas Senate, kurį kontroliuoja demokratai.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Karine Jean-Pierre pavadino šį pasiūlymą „dar didesnio chaoso iš respublikonų pusės receptu”. Pareiškime teigiama, kad respublikonai „švaistė brangų laiką nesvariam pasiūlymui, kurį kritikuoja abiejų partijų nariai”.

Maikas Džonsonas pakeitė Keviną McCarthy, kurį iš posto pašalino grupė kolegų įstatymų leidėjų, nepritarusių jo pateiktam įstatymo projektui dėl laikino JAV vyriausybės finansavimo.

Šią iniciatyvą palaikė demokratai, nors į ją taip pat nebuvo įtraukta pagalba Ukrainai. M.Džonsonas balsavo prieš K. McCarthy įstatymo projektą. Atstovų Rūmų pirmininkas iš pareigų buvo pašalintas pirmą kartą Amerikos istorijoje. Kongreso darbas kurį laiką buvo paralyžiuotas.

Pagalbos Ukrainai, Izraeliui, Taivanui ir JAV pietinės sienos stiprinimo finansavimo klausimai svarstomi atskirai. Baltieji rūmai pasiūlė šiems tikslams papildomai skirti 106 mlrd. dolerių (įskaitant daugiau kaip 61 mlrd. dolerių Ukrainai).

Joe Bideno administracija norėjo, kad visų tikslų finansavimo klausimas būtų svarstomas viename pakete, tačiau respublikonai tam nepritarė. Atstovų Rūmai priėmė atskirą įstatymo projektą dėl 14 mlrd. dolerių pagalbos Izraeliui, tačiau Senatas šį projektą užblokavo.

Finansinės pagalbos Ukrainai klausimai stringa ne tik JAV, bet ir ES. Europos Komisijos pasiūlyti projektai dėl 20 mlrd eurų pagalbos susidūrė su pasipriešinimu, kaip ir anksčiau dėl 50 mlrd dolerių, skirtų Ukrainos finansavimui klausimu. Šalys ima kelti klausimus iš kur ateityje reikės tam paimti pinigų.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 114

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2023-11-12, 17:57

    Keista… Taip ir turi būti – ne iš vieno katilo, o atskirai ir ne vidutiniškai… Konkrečiai, kiek kovai prieš Rusijos okupantus, kiek prieš Hamas teroristus…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. O kiek    -  2023-11-12, 18:25

    bus skirta zmonijos apsigynimui nuo JAV instaliuojamu spalvotuju revoliuciju ir sukeliamu karu visame pasaulyje!?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kur ir konrečiai kas? Citatas, adresus, prašome, ponička! Prisiskaitei rusų propagandos ir falsifikatų ir loji...

Rusija yra tiek prisiš..., kad juokinga matyti, kaip rusai su užsidegimu „kovoja“ už demokratiją Amerikoje,...

Visa šito debiliško cirko esmė vienamr straipsnyje: telegra.ph/dergmokratija-10-28...

Konstitucija nrgina nenormalių žmonių propagandos, o KT - kartais gina. Išvada: KT yra antikonstitucinis ir...

Šis konstitucinis teismas, kuriame yra sustatyti manau politinės korupcijos ryčiais su konservatoriais susiję priklausomi teisėjai,...

Šis žudikas akivaizdžiai parodė, kad masonų ir jų statytinių sekėjams yra taip praplautos smegenys, jie...

Kiseniniai pradejo tyrima cha cha cha...