infa.lt

Uždarytas dujotiekis „Balticconnector” tarp Estijos ir Suomijos – remontas gali užtrukti mėnesius

09 spalio
08:59 2023

Dėl galimo nuotėkio neveikia dujotiekis „Balticconnector” tarp Estijos ir Suomijos. Sekmadienį anksti ryte povandeniniame dujotiekyje sumažėjo slėgis, todėl abiejų pusių sistemos operatoriai nutraukė dujų tiekimą, pranešė Estijos perdavimo sistemos operatorius „Elering”, praneša estų „ERR” leidinys.

Problemos priežastis nežinoma, o abiejų šalių perdavimo sistemų operatoriai teigė sieksiantys kuo greičiau išsiaiškinti aplinkybes.

Suomijos dujų perdavimo sistemos operatoriaus „Gasgrid Finland” direktorius Janne Grönlundas mano, kad dujotiekis „Balticconnector” tarp Suomijos ir Estijos gali būti atnaujintas tik po kelių mėnesių. Jis sakė „Demokraatti„, kad kol kas nežinoma, kur tiksliai įvyko nuotėkis.

J. Grönlundas sakė, kad nenori spekuliuoti apie galimas incidento priežastis. Jis pažymėjo, kad tam nepakanka informacijos. Priėjimas prie dujotiekio užtrunka kelias dienas: turi būti parengtos leidimų išdavimo procedūros ir povandeninė įranga.

„Balticconnector” yra jūrinis dujotiekis tarp Suomijos Inkoo ir Estijos Paldiski, jungiantis abiejų šalių dujų tinklus. Dujotiekis suteikia Suomijai prieigą prie Latvijos gamtinių dujų saugyklų Inčukalnyje.

Bendrovė „Elering” teigė, kad „Balticconnector” išjungimas neturės įtakos Estijos gamtinių dujų tiekimui, nes jos paprasčiausiai pasieks Estijos vartotojus per Latviją.

Suomijos dujų sistemos operatorius „Gasgrid” pranešė, kad slėgis pradėjo mažėti šiek tiek prieš 2 val. nakties, pranešė „Reuters”.

Tačiau taip pat buvo pasakyta, kad sekmadienio rytą Suomijos dujų tiekimas išliko stabilus ir yra užtikrinamas padedant Inkoo SGD terminalui.

Tuo metu, kai dujotiekis buvo uždarytas, juo buvo siunčiamos dujos iš Suomijos į Estiją. Didžioji dalis į Estiją patekusių dujų toliau keliavo į Latviją.

Povandeninė „Balticconnector” dalis driekiasi 77 km tarp Paldiski Estijoje ir Inkoo Suomijoje. Dujotiekis pradėtas tiesti 2020 m. pradžioje.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 112

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dar konservų psichopatų chuntos nelikviduota alternatyvi informacija: lzskelbimai.com/s/212021...

Kas ką juodina? Vaidenasi?...

Liks, jei neatiteks Lenkijai....

Man tas Agentų įstatymas Gruzijoje labai panašus (1:1) į pajamų deklaravimą Lietuvoje. Liaudis žinos kas...

Į kvietimą atidaryti antrą frontą prieš Rusiją Kaukaze....

Karui pasibaigus, visi turės apsimokėti sąskaitas. Vargšė Estija taip pat. Kodėl Gabriukas dar nepasiūlė padovanoti...

Mes irgi turėjome prezidentą su 2 pilietybėmis....