infa.lt

Garsenybės ir politikai nenori mokėti už žymą „patikrinta” socialiniame tinkle „Twitter”

04 balandžio
12:49 2023

Elonas Muskas - Twitter

Aktoriai ir sportininkai grasina nebesinaudoti socialiniu tinklu, jei bus priversti mokėti už jo prenumeratą ir žymą „Patikrinta” (Verified) prie jų profilio naudotojo vardo.

JAV administracija ir kelios įžymybės atsisakė mokėti „Twitter Blue” prenumeratą, suteikiančią teisę socialiniame tinkle gauti patvirtinimo žymą.

Anksčiau administracija ir įžymybės „Twitter” vartotojai mėlynąsias patvirtinimo žymas gaudavo nemokamai.

Tačiau pagal naujas platformos taisykles nuo 2023 m. balandžio 1 d. jie privalo prenumeruoti „Twitter Blue” už 8 JAV dolerius per mėnesį.

„Kaip suprantame, „Twitter Blue” neteikia naudotojo lygmens tikrinimo paslaugos. Mėlyna varnelė bus tiesiog patvirtinimas, kad paskyra yra mokama”, – cituoja Baltųjų rūmų skaitmeninės strategijos direktorių Robą Flaherty  „Axios” leidinys.

Prieš įvedant prenumeratą Baltųjų rūmų darbuotojų paskyros buvo tikrinamos, kad saugiai galėtų informuoti visuomenę JAV administracijos vardu.

„Twitter” techninio palaikymo puslapyje rašoma, kad oficialios organizacijos, įskaitant JAV administraciją, ir kai kurie JAV pareigūnai ir toliau bus pažymėti pilka žyma.

Tiksliai nenurodoma, kurie pareigūnai išlaikys pilkąsias varneles ir kiek laiko be „Twitter Blue” jos atsispindės profilyje.

Pasak „TechCrunch”, „Twitter” mėlynosios varnelės monetizavimo politika tapo griežtesnė populiarių žmonių paskyrų atžvilgiu. Socialinis tinklas reikalauja, kad visi naudotojai, įskaitant tuos, kurie turi daugiau nei 1 mln. sekėjų, apmokėtų tinklo prenumeratą.

Vis dėlto, milijonines pajamas gaunančioms įžymybėms svarbiausia ne prenumeratos kaina, o principinga „Twitter” savininko Elono Musko pozicija.

„Dabar jūs man sakote, kad turiu mokėti už kažką, ką man davėte nemokamai?” – rašė aktorius Williamas Shatneris E.Musko socialinio tinklo paskyroje.

Amerikietiškojo futbolo žaidėjas Michaelas Thomas, žaidžiantis pagrindinėje Naujojo Orleano „Saints” komandoje, parašė, kad mėlynosios varnelės „niekas daugiau nenori”.

Kiti aktoriai sakė, kad nesinaudotų socialiniu tinklu, jei iš jų profilių būtų pašalintos „nemokamos” mėlynosios varnelės, nes sukčiai, sumokėję už „Twitter Blue” prenumeratą, galėtų lengvai apsimesti jais.

Didžiausias JAV leidinys „The New York Times”, atsisakęs mokėti už „Twitter” patikrinimo varnelę, jos jau neteko.

Laikraštis teigia, kad nemokės už prenumeratą ir nekompensuos jos savo darbuotojams.

Paprastiems socialinio tinklo naudotojams taip pat netrukus bus apribotos teisės šioje platformoje.

Nuo balandžio 15 d. „Twitter” kitų naudotojų rekomendacijose bus rodomos tik mokamų paskyrų publikacijos.

Be to, be „Twitter Blue” prenumeratos socialinio tinklo naudotojai negalės balsuoti platformoje. Tokių priemonių socialinis tinklas ėmėsi vykdydamas „kovą su botais”, taip pat siekdamas aktyviai reklamuoti „Twitter Blue”.

Elonas Muskas daro viską, kad neišnyktų iš žiniasklaidos antraščių. Ir iš esmės visiškai nesvarbu dėl kokių priežasčių.

Nes žmonių vertinimai su laiku keičiasi, o tie, kurie šiandien teigia išeisiantys iš „Twitter” tinklo, po kurio laiko, greičiausiai, apsvarstę naudos-nuostolių santykį, susitaikys su naujomis taisyklėmis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 138

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiau lai susitvarko savo tvartus....

vietnamiečių turėjo atominį ginklą?? Ar tada Vietnamas užpuolė Ameriką?...

PRIEDURNIO GABALE , A ATGRASINO VIETNAMIECIUS NUO KARO SU AMERIKA , KA ......

SAUNUOLIAI AMERIKIECIAI , SENIAI LAIKAS TVARKA DARYT PASAULYJE...

Kad JAV sprogs -seniai aišku. Dabar svarbiausias rūpestis - kaip padaryti, kad sprogdama pasaulio nesusprogdintų....