infa.lt

Dar vienas: Į kriptovaliutą orientuotas bankas „Silvergate“ nutraukia veiklą ir likviduojamas

13 kovo
11:35 2023

JAV prasidėjo bankų griūtis, valstybės finansų institucijoms stengiantis stabilizuoti situaciją ir neleisti kilti panikai.  Stabdomas, bankrutuoja ar likviduojamas jau trečias bankas per savaitę laiko.

„Silvergate Capital“, pagrindinė skolintoja kriptovaliutų industrijai trečiadienį pranešė, kad nutraukia veiklą ir likviduoja savo banką. Pasibaigus prekybos valandoms banko akcijos smuko daugiau nei 36%, praneša „CNBC” leidinys.

„Silvergate“ kartu su Niujorke įsikūrusiu „Signature Bank“ buvo vienas iš dviejų pagrindinių kriptovaliutų kompanijų bankų.

„Silvergate“ aktyvai siekia truputį daugiau nei 11 milijardų dolerių, o „Signature“ – daugiau nei 114 milijardų dolerių. Bankrutavusi kriptovaliutų birža „FTX” buvo pagrindinis „Silvergate“ klientas.

Pagal trečiadienį paskelbtą likvidavimo planą, visi indėliai bus visiškai grąžinti. Bendrovė nepasakė, kaip ji planuoja išspręsti pretenzijas savo verslui.

Likviduojama praėjus mažiau nei savaitei po to, kai „Silvergate“ sustabdė savo mokėjimų platformą, vadinamą „Silvergate Exchange Network“ arba SEN, kuri buvo laikoma vienu iš pagrindinių jos pasiūlymų verslui. Pranešime apie likvidavimą „Silvergate“ patikslino, kad visos kitos su indėliais susijusios paslaugos toliau veiks.

Kriptovaliutos įmonės, tokios kaip „Coinbase“ ir „Galaxy Digital“, praėjusią savaitę stengėsi nutraukti ryšius su „Silvergate“, kai bankas perspėjo, kad nėra tikras, ar gali tęsti veiklą.

„Silvergate” kovojo už išlikimą kelis mėnesius. Bendrovė sausio mėnesį ne tik atleido 40% savo darbuotojų, bet ir pranešė, kad ketvirtąjį ketvirtį patyrė beveik 1 mlrd. nuostolių. Siekdama padengti atsiėmimus „Silvergate“ turėjo parduoti skolos vertybinius popierius už 5,2 mlrd. dolerių

Bankas atiteko Federaliniam būsto paskolų bankui už papildomus 4,3 mlrd. Ši paskola atkreipė įstatymų leidėjų, tokių kaip senatorė Elizabeth Warren, D-Mass, dėmesį, kurie teigė, kad tai „dar labiau padidino kriptovaliutų rinkos riziką tradicinėje bankų sistemoje“.

Investicinės kompanijos„Citadel Securities“ ir „BlackRock“ neseniai perėmė pagrindinius „Silvergate“ akcijų paketus, atitinkamai supirkdamos 5,5% ir 7%.

Prieš tai, kovo 10 dieną, apie bankrotą paskelbė „Silicon Valley Bank” (SVB), užimantis 16-ą pagal dydį vietą JAV, ir „Signature” su 114 mlrd dolerių aktyvų portfeliu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 223

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Tai cbdc naikina konkurebtus tikriausiai    -  2023-03-13, 12:00

    Naikinami konkurentai

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....