infa.lt

Korupcijos ratas EP plečiasi – įtariamasis žada išduoti kitus dalyvius iš Vokietijos, Prancūzijos, Belgijos

24 sausio
15:46 2023

Tikimasi, kad įtariamasis Pieras Antonio Panzeri, įtariamas „Qatargate” skandalo sumanytojas, Belgijos teisingumui pateiks naujas ES teisės aktų leidėjų iš Vokietijos, Prancūzijos ir Italijos pavardes, pirmadienį pareiškė įkalintos Graikijos europarlamentarės Evos Kaili advokatas, praneša Euractiv.

„Ateina pranešimai ir žinios, kad jis pateiks europarlamentarų iš Vokietijos, Prancūzijos, Italijos ir Belgijos pavardes. Dėl žmonių iš Graikijos negaliu nieko atmesti, ypač dėl to, kad dabar priešrinkiminis laikotarpis”, – interviu televizijos kanalui „Kontra” sakė advokatas Michalis Dimitrakopoulos.

Panzeri susitarė su Belgijos teisingumu kalbėti ir aprašyti skandalo detales mainais į švelnesnę bausmę. Antradienį Panzeri pirmą kartą duos parodymus po to, kai buvo sudarytas susitarimas su Belgijos valdžios institucijomis.

Tačiau Dimitrakopoulos sako, kad du Belgijos europarlamentarai jau yra nusiteikę prieš jį ir tikimasi, kad jie atskleis prieš Panzeri dalykus, kuriuos jis pats iki šiol slėpė. „Taigi šiuo atveju susitarimas žlugs”, – sakė jis.

Susipažinęs su situacija šaltinis sakė EURACTIV, kad pagal susitarimą Panzeri privalo Belgijos teisingumo institucijoms pasakyti visą tiesą ir nieko neslėpti. Jei to nepadarys, jis ne tik „sulaužys sandorį”, bet ir bus apkaltintas „teisingumo vykdymo iškraipymu”.

Pirmoji areštuota dėl korupcijos EP buvusi parlamento vicepirmininkė Eva Kaili, iki šiol laikoma įkalinta. Pas ją buvo rasta didelė grynųjų pinigų suma.

Kitaip tariant – Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas, pavadinęs Europos parlamentą „korupcijos pelke”, nuo tiesos ko gero nenuklydo. Ji klesti aukščiausiuose šios institucijos valdžios lygiuose. Reikėtų pastebėti, jog kitos šalys dėl menamų-galimų korupcinių sąlygų gali netekti ES joms skiriamų lėšų, kas, pvz, įvyko su Vengrija, nors joks konkrečios korupcijos faktas nebuvo nustatytas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 455

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Patriotas    -  2023-01-24, 16:32

    Tik tak tik tak. 😉

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-01-24, 18:44

    Galimai gali įvykti autoavarija arba išgaruoti „Navičiok”…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...