infa.lt

„Twitter” praranda aktyviausius naudotojus, rodo vidaus dokumentai

27 spalio
06:30 2022

„Ar „Twitter” miršta?” – balandį, likus penkioms dienoms iki pasiūlymo pirkti socialinės žiniasklaidos platformą, svarstė milijardierius Elonas Muskas.

Remiantis „Twitter” vidaus tyrimais, su kuriais susipažino „Reuters”, realybė toli gražu neapsiriboja saujele pavyzdžių, kai įžymybės iškelia savo paskyras. Twitter” sunkiai sekasi išlaikyti aktyviausius vartotojus, kurie yra labai svarbūs verslui, ir tai rodo, kad „Tesla” vadovas susiduria su sunkumais, nes artėja galutinis terminas, iki kurio jis turi užbaigti 44 mlrd. dolerių vertės sandorį dėl bendrovės pirkimo.

Šie „aktyvūs Twitter vartotojai” sudaro mažiau nei 10 proc. visų mėnesio vartotojų, tačiau jie sukuria 90 proc. visų tviterio žinučių ir pusę visų pasaulinių pajamų. Nuo pat pandemijos pradžios „Twitter” tyrėjas rašė vidiniame dokumente „Kur dingo Twitter žinutės?”.

Dokumente teigiama, kad „aktyviu tviteriu” laikomas asmuo, kuris prisijungia prie „Twitter” šešias ar septynias dienas per savaitę ir rašo maždaug tris-keturis kartus per savaitę.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad per pastaruosius dvejus metus pasikeitė aktyviausių „Twitter” anglakalbių naudotojų interesai, todėl platforma gali tapti mažiau patraukli reklamuotojams.

Dokumentuose teigiama, kad „Twitter” buvo motyvuota ištirti „nerimą keliančias” tendencijas tarp naudotojų, kurias galėjo užmaskuoti bendras kasdienių aktyvių naudotojų skaičiaus augimas, ir geriau suprasti aktyviausių Twitter naudotojų skaičiaus mažėjimą. Tyrime nepateikta konkrečių išvadų, kodėl mažėja intensyvių platformos naudotojų.

Reklamuotojai paprastai vengia kontroversijų ar nuogybių, nes baiminasi pakenkti savo prekės ženklams. Rugsėjį „Reuters” pranešė, kad stambūs reklamuotojai, įskaitant „Dyson”, „PBS Kids” ir „Forbes”, sustabdė reklamą dėl paskyrų, kurios „Twitter” tinkle reklamavo vaikų pornografiją.

Su „Reuters” kalbėjęsi dabartiniai ir buvę „Twitter” darbuotojai sakė, kad baiminasi Elono Musko raginimų mažiau cenzūruoti turinį ir jo praneštų planų atleisti 75% darbuotojų, kas, pasak jų, dar labiau pablogins turinio kokybę.

„Niokojantys” nuostoliai
Dokumentuose nurodoma, kad temų, dėl kurių „Twitter” tradiciškai tapo populiaria milijonų naudotojų platforma, tarp aktyviausių anglakalbių naudotojų dabar mažėja.

Twitter” taip pat praranda „pražūtingą” sunkiųjų naudotojų, kurie domisi mada ar įžymybėmis, pavyzdžiui, Kardashianų šeima, procentą. Tikėtina, kad šie naudotojai pereina į konkuruojančias platformas, tokias kaip „Meta Platform” „Instagram” ir „ByteDance” bei „TikTok”, rašė „Twitter” tyrėjas.

Tyrime taip pat išreikšta nuostaba dėl sumažėjusio susidomėjimo e. sportu ir internetu transliuojančiomis asmenybėmis, kurių susidomėjimas anksčiau sparčiai augo visame „Twitter” tinkle. „Didelės bendruomenės dabar mažėja”, – teigiama ataskaitoje.

„Atrodo, kad yra didelis neatitikimas tarp to, ką galėčiau įsivaizduoti kaip mūsų įmonės vertybes, ir mūsų augimo modelių”, – rašė vienas „Twitter” tyrėjas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 154

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Skaitytojas    -  2022-10-27, 08:13

    Googlas gali atsijungti tai pat visam laikui viso google!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...