infa.lt

KAM pirks Lenkijoje dronus „kamikadzes” Ukrainai

26 rugpjūčio
18:06 2022
Dronai kamikadzės

Dronai kamikadzės be sprogmens | KAM nuotr.

Krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška rugpjūčio 26 d. lankėsi Varšuvoje, kur su Lenkijos įmonės „WB Group“ atstovais derėjosi dėl skraidančio šaudmens sistemos (dronų kamikadzių) „Warmate“ įsigijimo. Krašto apsaugos ministerija tarpininkaus perkant šiuos dronus Ukrainai už Lietuvos piliečių surinktus pinigus.

„Su gamintojais sutarėme, kad už mūsų visuomenės suaukotą sumą, skirtą įsigyti skraidančio šaudmens sistemą iš Lenkijos, bus nupirkti du pilni komplektai, sudarantys paleidimo sistemą ir 37 vienetus skraidančių šaudmenų, vadinamųjų dronų kamikadzių. 10 dronų bus gauti kaip įmonės dovana.

Tai yra dronai, nešantys sprogmenis ir galintys naikinti tankus ar vadavietes. Šių dronų poreikis yra suderintas su Ukrainos kariuomene“, – sakė viceministras V. Semeška.

Numatytas tiekimo laikas: spalio-lapkričio mėnesiai.

Lengvai transportuojami „Warmate“ dronai kamikadzės sveria apie 5,7 kg, gali veikti 30 km atstumu ir atakuoti 150 km/h greičiu. Šie dronai pasižymi ypatingu operatyvumu – parengti vykdyti užduotis juos galima per mažiau nei 5 minutes.

Piliečių lėšas šiam įsigijimui rinko visuomenininkas ir žurnalistas Andrius Tapinas. Jo iniciatyva „Legion of Boom“ surinko per 2 mln. eurų, iš kurių 1 mln. eurų bus skiriamas skraidančio šaudmens sistemos „Warmate“ įsigijimui. Už likusią sumą bus perkama ukrainietiškų dronų kamikadzių „UJ-23 Topaz“, gaminamų įmonės „UkrJet“.

Krašto apsaugos ministerija liepą perdavė Ukrainos kariuomenei kovinį droną „Bayraktar TB2“. Šiam orlaiviui lėšas rinko Lietuvos piliečiai, tačiau „Bayraktar“ gamintoja Turkijos bendrovė „Baykar“ nusprendė jį padovanoti.

Už suaukotus 1,5 mln. eurų dronas buvo apginkluotas, o likusi suaukota 4,4 mln. eurų suma buvo skirta kitai gynybinei ir humanitarinei paramai Ukrainai, taip pat ir atstatomajai pagalbai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 200

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...