infa.lt

I.Šimonytė susitiko su EK pirmininke: Lietuva pasirengusi stiprinti savo teikiamą ekspertinę paramą

04 liepos
16:27 2022
Ingrida Šimonytė ir Ursula von der Leyen

lrv.lt nuotr.

Liepos 4 d. Ukrainos atstatymo konferencijoje Lugane dalyvaujanti Lietuvos vyriausybės premjerė Ingrida Šimonytė susitiko su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen. Susitikimo metu buvo aptarta parama Rusijos karo griaunamai Ukrainai, tolesni žingsniai po Europos Sąjungos (ES) kandidačių statuso suteikimo Ukrainai ir Moldovai bei kandidatės perspektyvos Sakartvelui, būtinybė toliau spausti Rusiją ES sankcijomis, RRF (Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonė) įgyvendinimas, ES energetinio saugumo stiprinimas.

Susitikimo metu buvo aptarta būtinybė nepasiduoti Rusijos šantažui bei spaudimui. Premjerė atkreipė dėmesį, kad Rusijos hibridinės atakos tęsis, bet esame pasirengę vieningai jas atlaikyti.

I. Šimonytė padėkojo EK pirmininkei už EK siūlymą Ukrainai ir Moldovai suteikti ES kandidatės statusą, kurio pagrindu ES vadovai priėmė šį istorinį sprendimą. Premjerė akcentavo būtinybę konkrečiomis priemonėmis padėti šalims įgyvendinti joms išsakytas rekomendacijas.

„Lietuva pasirengusi stiprinti savo teikiamą ekspertinę bei techninę paramą Ukrainos ir Moldovos eurointegracinėms reformoms, o geresniam planavimui pasitarnaus detalūs Europos Komisijos vertinimai, kuriose srityse labiausiai reikalinga pagalba“, – sakė premjerė.

I. Šimonytė pakvietė EK ir toliau tęsti spaudimo Rusijai politiką bei lyderiauti formuojant tolesnes ES sankcijas karinę agresiją Ukrainoje tęsiančiai Rusijai, nepamirštant ir Aliaksandro Lukašenkos režimo nusikalstamų veiksmų tiek prieš baltarusių tautą, tiek ir įtraukiant Baltarusiją į karą prieš Ukrainą.

infa.lt komentaras:

„Lietuva pasirengusi stiprinti savo teikiamą ekspertinę bei techninę paramą” – kai mes matome tuos „ekspertus” dirbant ekonomikos, sveikatos, šeimos, užsienio politikos ir kt. srityse – tikri specialistai susiima už galvų. Ir čia labai tinka patarlė: „Dieve, apsaugok mane nuo tokių „ekspertų”, o nuo priešų aš jau apsiginsiu pats”. Beje, keista, kad nuotraukoje matyti tik dvi vėliavos. Kur dingo Ukrainos vėliava?.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 257

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2022-07-04, 21:38

    Mes ypač stiprus „duomenų mokslininkais”. Galim bet kam padėti.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...