infa.lt

JAV dronų pardavimas Ukrainai sustabdytas

20 birželio
16:52 2022

JAV Eagle dronas Twitter nuotr.

Pasak dviejų su šiuo klausimu susipažinusių asmenų, Bideno administracijos planas parduoti Ukrainai keturis didelius ginkluotus bepiločius orlaivius buvo sustabdytas, nes baiminamasi, kad sudėtinga stebėjimo įranga gali patekti į priešo rankas, praneša Euractiv

Techninis prieštaravimas dėl pardavimo buvo iškeltas Pentagono Gynybos technologijų saugumo administracijai, kuriai pavesta saugoti didelės vertės technologijas nuo priešo rankų, atliekant nuodugnesnį patikrinimą. Anksčiau planui, kuris buvo platinamas nuo kovo mėnesio, pritarė Baltieji rūmai, sakė trys asmenys.

Apie planą parduoti Ukrainai keturis bepiločius lėktuvus MQ-1C „Gray Eagle”, kurie gali būti apginkluoti raketomis „Hellfire”, skirtomis naudoti mūšio lauke prieš Rusiją, pirmą kartą pranešta birželio mėn.

Prieštaravimas dronų eksportui kilo dėl susirūpinimo, kad dronų radarai ir stebėjimo įranga gali kelti grėsmę Jungtinių Valstijų saugumui, jei jie patektų į Rusijos rankas.

Šaltinių teigimu, į šią aplinkybę nebuvo atsižvelgta pirminėje peržiūroje, tačiau ji iškilo praėjusios savaitės pabaigoje Pentagone vykusiuose susitikimuose.

„Technologijų saugumo peržiūra yra standartinė JAV gynybos prekių perdavimo visiems tarptautiniams partneriams praktika. Visi atvejai peržiūrimi individualiai, atsižvelgiant į jų esmę. Per nustatytą procesą nacionalinio saugumo klausimai keliami atitinkamai tvirtinančiai institucijai”, – sakė Pentagono atstovė spaudai Sue Gough.

Sprendimas dėl to, ar tęsti sandorį, šiuo metu peržiūrimas aukštesnėse Pentagono vadovybės grandyse, tačiau neaišku, kada bus priimtas bet koks sprendimas, su anonimiškumo sąlyga sakė vienas iš JAV pareigūnų.

Vienas iš sprendimų, kaip paspartinti pardavimą, būtų pakeisti esamą radarų ir jutiklių paketą ne tokiu sudėtingu, tačiau tai gali užtrukti kelis mėnesius, teigė vienas iš šaltinių.

Jei būtų leista tęsti dronų pardavimo procedūrą, Kongresui būtų suteikta galimybė ją blokuoti, nors tai buvo vertinama kaip mažai tikėtina.

Iš pradžių keturis „General Atomics” pagamintus bepiločius orlaivius „Gray Eagle” buvo numatyta perduoti JAV kariuomenei, sakė su procesu susipažinę žmonės.

Remiantis kariuomenės biudžeto dokumentais, kiekvienas „Gray Eagle” kainuoja 10 mln. dolerių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 241

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-06-20, 17:53

    Ką reiškia supuvę, iškrypę Vakarai… Jau beveik KETURIS mėnesius Rusų barbarų ir teroristų armija niokoja nepriklausomą Ukrainą, o jie ten dar žvalgosi, kad nepateikti ginklų per anksti… Gal taip vykdoma PSO projektas, – mažinti žmonių skaičių?…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...