infa.lt

Elonas Muskas atideda misiją į Marsą ir įsitraukia į politiką

21 gegužės
06:50 2022

Elon Musk

Elonas Maskas (Elon Musk) pasirengęs atidėti misiją į Marsą politinės kovos vardan. Jo teigimu, žmoniją užkrėtė „prabudusio proto virusas”, kuris kelia pavojų visai civilizacijai. Atrodo, kad sprendimas įsigyti „Twitter” ir grąžinti jį kaip „laisvo žodžio platformą” yra dalis Musko politinio plano, kuriuo siekiama pasipriešinti „atšaukimo kultūrai” ir kitiems kairiųjų judėjimams.

Maskas pareiškė, kad pamažu tampa aktyviu politiku atsakinėdamas į savo „Twitter” sekėjų klausimus, praneša BI. Vienas naudotojas verslininko paklausė: „Jūs bandote nusiųsti žmoniją į Marsą ir įspėti žmones apie dirbtinio intelekto keliamus pavojus. Kodėl reikia sabotuoti šiuos svarbius tikslus įsitraukiant į politinius ginčus?”

Milijardierius atsakė, kad politika yra vienintelis būdas pasiekti Marsą, nes priešingu atveju „pabudimo virusas” (plačiąja prasme suprantamas kaip radikalizuotas visų formų socialinės neteisybės atmetimas) sunaikins žmoniją.

„Jei jis nebus sustabdytas, šis virusas sunaikins civilizaciją ir žmonija niekada nepasieks Marso”, – įsitikinęs verslininkas.

„Pabudusio proto virusas” – tai terminas, kurį iš dalies sukūrė pats Elonas Maskas. Paprastai „pabudusiais” vadinami jauni interneto naudotojai – „zoomeriai” ir tūkstantmečio vaikai, kurie save laiko sąmoningesniais ir brandesniais nei vyresnioji karta. Tokie vartotojai atmeta „senus prietarus”, laikosi kraštutinių kairiųjų pažiūrų ir yra pasirengę aktyviai kovoti už socialinį teisingumą. Pasak kritikų, „prabudusieji” yra ryškiausi „Cancel kultūros” atstovai, kurie savo kovoje nuėjo per toli.

Elonas Muskas šių metų balandį sugalvojo prabudusįjį pavadinti „virusu”. Tuo metu verslininkas savo „Twitter” paskyroje rašė, kad dėl „pabudusio viruso” „Netflix” transliacijos paslauga tapo „nežiūrima”. Taip milijardierius paaiškino, kodėl, jo požiūriu, platforma ėmė sparčiai prarasti prenumeratorius. Tačiau E. Maskas nepatikslino, kokį turinį jis laiko „nežiūrimu”.

Maskas taip pat vis dažniau kritikuoja JAV Demokratų partiją, vadindamas ją „skaldymo ir neapykantos partija”. Jis patvirtino, kad per artėjančius rinkimus ketina balsuoti už respublikonus. Be to, E. Maskas anksčiau Jeilio universitetą pavadino „pabudusio viruso, siekiančio sunaikinti civilizaciją, epicentru”.

Dėl Musko ketinimo perimti „Twitter” jį įsigyjant ir išvedant iš Demokratų partijos įtakos, ir vis aštriau kritikuojant demokratų politiką, jau buvo surengtas pirmas rimtas išpuolis prieš jo reputaciją. 2018 m. žiniasklaidoje pasirodė istorija apie verslininko seksualinį priekabiavimą prie „SpaceX” verslo lėktuve dirbusios skrydžio palydovės. Maskas jau pavadino šias publikacijas „politiškai motyvuotu” šmeižtu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 318

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...