infa.lt

Elono Musko „SpaceX“ palydovinio interneto paslaugas Lietuvoje pradėtų teikti kitų metų pradžioje

11 spalio
15:30 2021

Vašingtone susitikęs su JAV astronautikos bendrovės „SpaceX“ atstovais Lietuvos susisiekimo ministras Marius Skuodis aptarė bendrovės padalinio „Starlink Lithuania“ veiklą ir bendrovės planus pradėti teikti palydovinio interneto paslaugas Lietuvos vartotojams jau kitų metų pradžioje. Taip pat aptartos tolesnės palydovinio interneto plėtros perspektyvos Lietuvoje ir regione.

„SpaceX“ atstovai susitikime akcentavo, kad Lietuvoje norima pradėti veiklą kuo greičiau ir tikimasi, kad „Starlink Lithuania“ spartaus palydovinio ryšio paslaugas Lietuvos vartotojams pradėtų teikti 2022 m. pradžioje. Šiuo metu vyksta intensyvūs pasirengimo darbai.

„Siekiame Lietuvoje sudaryti galimybes gyventojams ir verslui naudotis inovatyviais, naujausių technologijų sprendimais ir džiugu, kad šis bendradarbiavimas visai netrukus duos konkretų rezultatą. Nutiesti antžeminius internetinio ryšio tinklus visoje šalyje, kad interneto ryšys pasiektų net atokiausius kampelius, būtų labai brangu, todėl ši technologija yra puiki alternatyva. Džiaugiamės, kad „SpaceX“ planai įgyvendinami skandžiai“, – susitikime kalbėjo susisiekimo ministras M. Skuodis.

Po šių metų vasarį vykusio M. Skuodžio nuotolinio susitikimo su „SpaceX“ atstovais, kuriame buvo aptartos palydovinio interneto plėtros galimybės Lietuvoje, bendradarbiavimo būdai JAV bendrovei plėtojant Europoje plačiajuosčio interneto ryšio sistemą „Starlink“, „SpaceX“ Lietuvoje įsteigė savo padalinį – bendrovę „Starlink Lithuania“.

Planuojama, kad per artimiausius kelerius metus virš Lietuvos tuo pačiu metu skries net 20 „Starlink“ palydovų, kurie turėtų užtikrinti bent 100 Mbps spartos internetą. Pasak bendrovės atstovų, Lietuva bus toliausiai į Rytus nutolusi šalis, kurioje „SpaceX“ pradės teikti savo paslaugas.

Palydovinis plačiajuostis ryšys, kurį teikia „Starlink“ technologija, ypač vertingas regionuose, kur nepakanka antžeminės infrastruktūros, taigi tai būtų gera priemonė užtikrinti spartų interneto ryšį visoje šalies teritorijoje.

Palydovinio ryšio plėtra Lietuvai leistų ne tik pasivyti, bet ir gerokai greičiau įgyvendinti 2025 metų tikslą, kad visiems gyventojams būtų suteikta galimybė naudotis ne mažesnės kaip 100 Mbps spartos internetu. 2019 m. duomenimis, naujos kartos prieigos interneto (30 Mbps ir didesnio greičio) aprėptis Lietuvoje siekia 69 proc. namų ūkių (ES vidurkis – 86 proc.).

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 147

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....