infa.lt

Užsienio žiniasklaida apie Lietuvą: „areštuoti protestuojantys prieš COVID-19 priemones ir „LGBTQ+propagandą“

13 rugsėjo
15:00 2021

Policija sulaiko protestuojančius

Vilniuje policija sulaikė 20 žmonių. Tai įvyko po mitingo su tūkstančiais dalyvių protestuojančių prieš COVID-19 suvaržymo priemones ir „LGTBQ + propaganda“ ir baigėsi aklavietėje susidūrus su policija, rašo then24.com portalas.

Penktadienį į už tradicines vertybes kovojančio Lietuvos Šeimų Sąjūdžio organizuojamą protesto renginį Lietuvos sostinės Vilniaus centre susirinko apie 5000 (mūsų duomenimis virš 10 tūkst) žmonių. Demonstrantai, susirinkę į Katedros aikštę mojavo Lietuvos vėliavomis ir laikė plakatus su užrašais „George Soros lauk iš Lietuvos“ ir „Ne gyvulių pasams“ – su nuoroda į „Galimybių” pasų ir kitų COVID -19 apribojimų įvedimą, kurie įsigalioja jau pirmadienį (šiandien).

Protestuotojai ragino savo vyriausybę pakeisti sprendimą, draudžiantį žmonėms, neturintiems „Galimybių” paso, lankytis lai kuriose parduotuvėse, ir viešuose renginiuose bei gauti tam tikras paslaugas. „Galimybių” pasas bus įteiktas žmonėms, kurie yra visiškai pasiskiepiję, neseniai pasveiko nuo COVID-19 arba kuriems per pastarąsias 48 valandas buvo nustatytas neigiamas viruso testas.

Mitingas baigėsi beveik be incidentų, bet dalis mitinge dalyvavusių žmonių,  nepaisydami Lietuvos Šeimų Sąjūdžio pirmininko Raimondo Grinevičiaus prašymo skirstytis ir vengti provokacijų, patraukė link Lietuvos parlamento.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip kovine uniforma apsirengę policijos pareigūnai išsklaido minią ir suima kelis žmones.

Iš maždaug dviejų dešimčių suimtų žmonių dauguma buvo suimti už policijos įsakymų nevykdymą, įskaitant ėjimą keliu, pranešė policija. Du žmonės buvo suimti prie Parlamento tiriant ankstesnius susirėmimus, o vienas buvo suimtas už neteisėtą disponavimą narkotikais, rašo leidinys.

Policijos duomenimis, per trumpą susirėmimą nenukentėjo nei žmonės, nei turtas.

Mitinguojantys ne tik išreiškė protestą dėl vyriausybės priemonių pandemijos atžvilgiu, bet ir prieštaravo įstatymo projektui, kuriuo įteisinama tos pačios lyties pilietinė partnerystė, ir pasiūlymui ratifikuoti Stambulo konvenciją, neva skirtą kovai su smurtu prieš moteris ir smurtu šeimoje, kurią Europos Taryba priėmė 2011 m.

Kai kurios šalys, įskaitant Bulgariją, Slovakiją ir Lenkiją, mano, kad konvencija skatina LGBTQ + plėtros tikslus ir kenkia tradicinėms šeimos vertybėms. Lietuva konvenciją pasirašė 2013 m., Bet niekada jos neratifikavo.

Mitingo metu, kuriame taip pat dalyvavo „Alternative für Deutschland“ (AfD) nariai bei Austrijos atstovas, buvo pagarsinta iš anksto įrašyta Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbáno partijai „Fidesz“ priklausančios ir Vengrijos Šeimos ministrės pareigas einančios Katalinos Novak nuostabios kalbos vaizdo transliacija, kurią galite matyti žemiau. Ji tikrai to verta:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 315

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...