infa.lt

LŠS: Rugsėjo 10 d. mitingui raštiškas suderinimas iš Vilniaus savivaldybės – gautas

09 rugsėjo
09:37 2021

Lietuvos Šeimų Sąjūdis

Lietuvos Šeimų Sąjūdis oficialiai praneša, kad ankstų rytą gavo iš savivaldybės pranešimą apie rugsėjo 10 dienos mitingo prie Vilniaus Katedros suderinimo raštą.

Matomai, Vilniaus savivaldybės darbuotojai jį rengdami dirbo per naktį arba parengė iš vakaro ir , galimai tyčia, didindami įtampą išsiuntė tik ryte, likus vos vienai dienai iki planuojamo protesto renginio.

Šie dalykai jau tapo įprasti santykiuose tarp Vilniaus miesto savivaldybės ir LŠS, todėl nieko neturėtų stebinti.

Tuo pačiu buvo gautas ir Vilniaus miesto savivaldybės atsiliepimas Lietuvos Vyriausiam administraciniam teismui į LŠS skundą dėl atšaukto jau anksčiau suderinto mitingo prie Seimo tai pačiai dienai.

Jame Vilniaus savivaldybė kaip argumentą pateikia ne įstatymų punktus, kuriais remiasi prašydama teismo atšaukti anksčiau suderinto mitingo prie Seimo skubų svarstymą, o tuo, kad Lietuvos Šeimų Sąjūdžiui jau pateiktas kitas suderinimas prie Katedros bei  Raimondo Grinevičiaus pasisakymais žiniasklaidai. Citata iš savivaldybės atsiliepimo Vyriausiam administraciniam teismui:

Pavyzdžiui, portalas 15min.lt rašo, kad „Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas paskelbė, kad Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas Katedros aikštėje vyks – leidimas tam buvo suderintas“ 1 . Atsižvelgiant į tai, darytina išvada, kad Pareiškėjo organizuojamas mitingas įvyks ir todėl nebeteko aktualumo reikalavimo užtikrinimo priemonių taikymo klausimo nagrinėjimas skubos tvarka (dėl ankstesnio suderinto mitingo prie Seimo – infa.lt past.). Pareiškėjo organizuojamas mitingas buvo suderintas prie Katedros ir Pareiškėjo poreikis laikinai sustabdyti 2021 m. rugpjūčio 31 d. 31 Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo Nr. 30-2376/21 galiojimą, kad 2021 m. rugsėjo 10 d. galėtų įvykti mitingas, laikytinas išnykusiu.

Va taip, – įvykdžiusi neteisėta veiksmą (įstatymas nenumato galimybės savivaldybei atšaukti jau suderintą renginį) ir suteikusi kitą suderinimą protesto akcijai kitokiomis sąlygomis ir kitoje vietoje, savivaldybė mano, kad jos neteisėtą veiksmą galima laikyti išnykusiu, todėl teismas neturėtų jo svarstyti skubos tvarka.

Ir argumentuodama teismui jį rašo jau remdamasi, kaip ir anksčiau, žiniasklaidos pranešimais, o ne įstatymu:

Žiniasklaidoje nurodoma 4 , kad „atsižvelgusi į teismo sprendimą, asociacija priims galutinį sprendimą dėl penktadienio mitingo. „Kai gausime ar teigiamą, ar neigiamą (sprendimą – aut. past.), tada spręsime. Gali būti du variantai. Jei teismas priims teigiamą – vienas mitingas prie Seimo, kitas – prie Katedros“, – kalbėjo R. Grinevičius. „Nieko mes nedalinsime ir nieko neprognozuojame“, – pridūrė jis.

Kiek žmonės pasitiki žiniasklaida ir kokie jos reitingai – visi puikiai žinome. LŠS tikisi, kad tą žino ir teismas, todėl išspręs skundą remdamasis vis tik įstatymais, o ne Vilniaus savivaldybės interpretacijomis ir citatomis iš tos žiniasklaidos pranešimų.

Teismas vyks 10.00 valandą ryto ir, esant vienokiam ar kitokiam jo sprendimui – pranešime atskirai.

Bet kokiu teismo sprendimo atveju, šį penktadienį, rugsėjo 10 dieną, 10.00 valandą, Lietuva renkasi Vilniaus širdyje, Katedros aikštėje.

Atvykusių autobusu žmonių išlaipinimas-grįžimas-įlaipinimas vyks Vilniaus Arsenalo gatvėje Karaliaus Mindaugo troleibusų stotelėje. Policija paruošė tam vietą. Žmonės turi susitarti su autobuso vairuotoju tikslų įlaipinimo (grįžimo) laiką, nes negalima užimti įlaipinimo vietos ilgiau nei 20 minučių.

Išlaipinę žmones autobusai vyksta į savo stovėjimo vietą.

Žemiau matysite žemėlapyje raudona žvaigždute pažymėtą išlaipinimo-įlaipinimo vietą – ji tik 3 minučių ėjimo atstumu nuo būsimo mitingo vietos – Katedros.

Įlaipinimo-išlaipinimo vieta

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 839

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....