infa.lt

SpaceX pasiruošusi pradėti viešus Starlink interneto testus Amerikoje ir Kanadoje

10 spalio
18:11 2020
Falcon-9 raketa nešėja Žemės orbitoje

youtube kadras

Po kelių atidėjimų „SpaceX“ paleido dar vieną „Starlink“ palydovų partiją. Dabar jų skaičius orbitoje siekia beveik 800 vienetų. To pakanka norint užtikrinti stabilią aprėptį visoje Šiaurės Amerikoje ir pereiti nuo uždarų beta versijos testų prie atvirų.

Antradienį iš Kennedy vardo Kosmoso centro. Floridoje, „SpaceX“ paleido raketą „Falcon 9“ su palydovų kroviniu skirtų interneto žvaigždynui Starlink. Iš viso bendrovė į orbitą pasiuntė 775 vienetus, tačiau, kaip teigia „CBS News“, remdamasi astronomo Jonathano McDowello iš Smithsono astrofizikos centro žodžiais, dabar matomi tik 728 iš jų. Likusieji dar nepasiekė savo paskirties taškų.

Naujausia 60 palydovų partija atveria galimybę viešai atlikti palydovinio interneto beta versijos bandymą šiaurinėse JAV valstijose ir pietų Kanadoje, kas, pasak „SpaceX“ vadovo Elono Musko, vieną dieną aprėps visą pasaulį. „Starlink“ palydovai randasi maždaug 500 km aukštyje, daug arčiau Žemės nei įprasti ryšio palydovai.

„Kai šie palydovai pasieks savo pozicijas, galėsime pradėti gana plataus masto viešą interneto beta testą JAV šiaurėje ir, tikriausiai, Pietų Kanadoje. Kitos šalys prisijungs, kai tik gausime oficialų leidimą “, – Tvitter paskyroje rašė Elonas Muskas.

Nors Starlink interneto aprėptis apima ir pietų Kanadą, bendrovė dar negavo oficialaus leidimo iš vietos reguliavimo institucijų, rašo „ZD News“.

Uždarus beta testus „Starlink“ drbuotojai vykdo jau nuo liepos mėnesio daugelyje JAV regionų. Remiantis pranešimais, atsisiuntimo greitis pasiekė 100 Mbps, o signalo vėlavimas yra toks mažas, kad leidžia žaisti reikliausius vaizdo žaidimus.

Tačiau yra pavojus, kad „Starlink“ projektas susidurs su rimtais finansiniais sunkumais, jei negaus federalinio finansavimo, kurio Muskas tikisi. Tokiu atveju jis turės patikslinti projekto vystymo strategiją, kuri taip pat gali turėti įtakos „SpaceX“ – palydovinio interneto paslaugą gali būti atskirtas į atskirą įmonę, kad jos akcijos būtų įtrauktos į biržą.

Tai atims iš „SpaceX“ laisvą prieigą prie „Starlink“ pajamų. Praėjusiais metais Muskas patikslino, jog laiko „Starlink“ pagrindiniu „SpaceX“ pajamų šaltiniu, kuris turėtų būti skirtas naujų raketų ir erdvėlaivių gamybai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 100

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...