infa.lt

Elono Musko projektas „Neuralink” pradės diegti smegenų čipus jau iki metų pabaigos

12 gegužės
08:40 2020
Elon Musk

REUTERS

Kalbėdamasis su populiaraus podcast’o vedančiuoju Joe Roganu, Elonas Muskas teigė, kad jo naujasis projektas „Neuralink“, dirbantis su žmogaus ir kompiuterio neuro sąsaja, gali pradėti implantuoti pirmuosius implantus jau iki šių metų pabaigos. „Iš esmės jis sugebės ištaisyti viską, kas ne taip su smegenimis“, – sakė Muskas.

„Neuralink“ buvo įkurta 2016 m., siekiant sukurti „neuro nėrinius“ – novatorišką neuro sąsają, kuri sujungs žmogaus smegenis su kompiuteriu.

Pirmajame etape startuolis ketina pritaikyti savo įdirbį smegenų chirurgijoje: įtaisai padės pacientams atsigauti po traumų ir pagerins jų būklę esant neurodegeneracinėms ligoms, tokioms kaip epilepsija ir Parkinsono liga.

Vėliau technologijos suteiks žmonėms galimybę konkuruoti su dirbtiniu intelektu. Elonas Muskas ne kartą yra sakęs, kad tokį varžymąsi be neuroninių sąsajų žmogus neišvengiamai pralaimės.

„Dar yra daug darbo“, – pokalbyje su Roganu prisipažino Muskas. – Taigi, sakyčiau, kad šiais metais, galbūt, turėsime galimybę implantuoti [nervinę sąsają] žmogui.”

Iki to laiko, pasak jo, ši technologija jau bus pakankamai efektyvi ir saugi, kad būtų atkurtas pacientų funkcionalumas, prarastas dėl sužalojimo ar ligos.

Tokia mikroschema gali būti naudojama atkurti regėjimą, klausą ar galūnių judrumą, taip pat gydyti tam tikras neurodegeneracines ligas, patvirtino Muskas.

Kaip būtent čipas bus implantuojamas, „Neuralink“ jau parodė 2019 metų vasarą, kai pirmą kartą pristatė savo technologiją visuomenei.

Pats implantas pagamintas iš lanksčių, į celofaną panašių laidų, kurie į minkštuosius smegenų audinius įmontuojami prietaisu, primenančiu siuvimo mašinėlę.

„Iš esmės, jis sugebės ištaisyti viską, kas ne taip su smegenims“, – sakė Muskas. O tolimoje perspektyvoje – tai padės sukurti žmogaus ir dirbtinio intelekto simbiozę, rašo BI.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 445

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...