infa.lt

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen dalyvavo Vokietijos parlamento apklausoje

13 vasario
21:35 2020
Ursula von der Leyen

youtube stop kadras

Buvo klaidų, bet ir aiškių taisyklių nebuvo: Europos Komisijos vadovė ir buvusi Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen atsakė į Vokietijos parlamentarų klausimus, rašo euronews.

Kalbama apie daugiamilijonines sutartis dėl konsultavimo paslaugų, kurias jai vadovaujant skirstė gynybos žinyba. Federaliniai auditoriai abejoja jų teisėtumu ir būtinumu. Opozicija kalba apie korupciją.

Matthias Höhn parlamento komiteto narys:

„Akivaizdu kad nėra aiškių taisyklių, kurios reglamentuotų konsultantų dalyvavimą ir kontroliuotų jų veiklą, kad šie ryšiai neimtų gyventi savo pačių gyvenimo. Todėl mes turime tai, ką turime: daugybė pažeidimų, o svarbūs sprendimai priimami asmeninių pažinčių dėka. Ir ore sklando išsamus to kas vyksta aprašymas – nepotizmas“.

Von der Leyen nuo 2013 iki 2019 metų ėjo gynybos ministrės pareigas. Pirmieji įtarimai auditoriams kilo 2018 m. Tyrimo duomenimis, neteisėtos išlaidos iš biudžeto sudarė apie 200 milijonų eurų. Pati Von der Leyen teigė, kad apie tai sužinojo tuo pat metu – iš audito ataskaitų.

Jona Kallgren „Euronews“:

„Ursula von der Leyen atvyko į posėdį pro galines duris. Į konferencijų salę kameros nebuvo įleistos. Buvusi ministrė pabrėžė, kad buvo padaryta klaidų, tačiau jos skyrius negalėjo išsiversti be išorinių konsultantų. Opozicijos, žinoma, toks pareiškimas netenkino. Komiteto išvados turėtų būti paviešintos metų eigoje“

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 143

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. regis    -  2020-02-14, 09:10

    Dabar šita korupcionierių mafija, kuri „nežinojo” apie jų vadovaujamų ministerijų aferas, eina vadovaut ES ir aiškint kaip mums gyvent.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...