infa.lt

Būsimoji Europos Komisijos vadovė, Ursula von der Leyen, ragina sudaryti naują ES migracijos susitarimą

03 rugpjūčio
14:12 2019
Ursula Von der Leyen ir Giuseppe Conte

nuotr: ZUMAPRESS | R. MOnaldo

Būsima Europos Komisijos vadovė teigia, kad sudėtingai migracijos problemai išspręsti reikalingos „veiksmingos ir humaniškos“ priemonės. Pirmiausiai Italija reikalavo pakeisti ES prieglobsčio taisykles.

Penktadienį, būsima Europos Komisijos vadovė, Ursula von der Leyen, vizito Romoje metu pakvietė sudaryti naują ES migracijos susitarimą.

„Noriu pasiūlyti naują migracijos ir prieglobsčio paktą, nes, manau, jog mums reikia naujo požiūrio į migraciją“, – po derybų su Italijos ministru pirmininku Giuseppe Conte spaudos konferencijoje sakė von der Leyenas.

„Mes žinome, kad migracija neišnyks. Tai būdinga globalizuotam pasauliui. Mums reikia procedūrų, kurios būtų veiksmingos ir tuo pačiu humaniškos”, – pridūrė Vokietijos politikas.

Migracijos problema paliečia visas ES valstybes nares. Italija ragina teisingiau paskirstyti prieglobsčio prašytojus visame bloke, o rytinės valstybės narės atsisako priimti pabėgėlių kvotas.

Persvarstyti prieglobsčio taisykles

Von der Leyen pripažino, kad Italija, Ispanija ir Graikija yra „geografiškai labiausiai paveiktos“ migrantų, kertančių Viduržemio jūrą.

Europos Sąjungos prieglobsčio taisyklės šiuo metu yra išdėstytos Dublino susitarime, kuriame teigiama, kad prieglobsčio prašytojai, migrantai ir pabėgėliai turi būti registruojami pirmoje ES šalyje, į kurią jie atvyko.

Penktadienį spaudos konferencijoje kalbėjęs Giuseppe  Conte paragino keisti Dublino susitarimą. „Mes negalime galvoti, kad problema yra tik tose šalyse, į kurias pirmiausia išvyksta migrantai“, – tvirtino jis.

Von der Leyen vizitas Romoje buvo paskutinis jos turo po ES metu sustojimas, kur buvo siekiama sutarimo dėl vieningesnės ES užsienio politikos ir glaudesnės gynybos sąjungos.

Iki šiol buvusi Vokietijos gynybos ministrė buvo susitikusi su politiniais lyderiais Prancūzijoje, Ispanijoje ir Kroatijoje, taip pat su tomis valstybėmis narėmis, kurios palaiko labiau prieštaraujančias pozicijas santykiuose su Briuseliu, įskaitant Lenkiją , Italiją ir Vengriją.

Lapkritį Von der Leyen perims iš Jean-Claude Juncker ES vadovo pareigas.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 161

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....