infa.lt

JAV karinis pramoninis kompleksas buvo atakuotas rusų hakerių

08 vasario
09:32 2018

Drono paleidimas

Rusų hakeriai Fancy Bear grupės buvo apkaltinti įsilaužę ir pagrobę slaptus duomenis susijusius su amerikiečių kariniu-pramoniniu kompleksu (KPK), rašo euronews.com

Užpuolimo aukomis, agentūros Associated Press duomenimis, tapo daugiau nei 90 įvairių kompanijų, tame tarpe ir tokių gigantų kaip Boeing, Airbus Group, General Atomics ir Lockheed Martin darbuotojai. Kokie būtent duomenys buvo pagrobti – nežinoma. Kalba eina apie atakas, kurios buvo įvykdytos periodu nuo 2015 gegužės iki 2016 metų kovo. Kaip tvirtinama medžiagoje, ypatingą interesą hakeriams kėlė technologijos, susijusios su debesų servisais, raketų gamyba, karinių dronų ir nematomų lėktuvų kūrimas.

„Ši ataka nestebina. Technologijos susijusios su dronais daugeliui kelia interesą. Rusija per pastaruosius porą metų padėjo nemažai pastangų, siekdama įvaldyti šią technologiją. Egzistuoja daugiafunkciniai bepiločiai aparatai, kurie gali vykdyti stebėseną, žvalgybą ar net smogti karinius smūgius. Aparatai, kuriuos šiandien turi Rusija, – tai mikrodronai. Jų funkcijos apribotos artilerinės ugnies korekcija, mūšio lauko žvalgyba ir stebėsena. O bepiločiai, kuriuos Rusija norėtų gauti, kur kas sudėtingesni ir gali vykdyti kitokio tipo misijas“, “ sako dronų tyrimo centro co-direktorius kiber-saugumo ekspertas Dan Gettinger.

Informaciją apie įsilaužimą žurnalistams perdavė SecureWorks kompanijos, užsiimančios kibersaugumu, darbuotojai. Jų duomenimis, 40% iš tų, kuriems hakeriai atsiuntė laiškus, paspaudė atsiųstas nuorodas, kas sudarė galimybę įsilaužėliams gauti prieigą prie jiems reikalingos informacijos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 123

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....