infa.lt

Indija praneša apie narkotikų prikrautų dronų antplūdį iš Pakistano

27 gruodžio
15:55 2023
Dronas su kontrabanda

Asociatyvi nuotr.

Indijos sienos apsaugos tarnyba pranešė apie „precedento neturinčią grėsmę dėl bepiločių orlaivių”, kertančių šalies sieną iš Pakistano ir gabenančių narkotikus bei ginklus.

Agentūra britų leidinį „The Guardian” informavo, kad nuo šių metų pradžios buvo sulaikyta 90 bepiločių orlaivių, o tai yra visų laikų rekordas. Pasak pasienio agentūros, dronų iš Pakistano kas mėnesį vis daugėja. Indijos valdžios institucijos nusiuntė Pakistanui oficialų paklausimą dėl susidariusios padėties.

Indijos pasieniečiai dažniausiai perima heksakopterius – dronus su šešiais sraigtais, pagamintus Kinijoje. Šie dronai gali būti iki 2,5 m pločio, juose įrengtos didelės raiškos kameros, leidžiančios operatoriui gerai orientuotis žemėje.

Dažniausiai jais gabenamas opiumas arba heroinas, kuris, pasak žiniasklaidos ir valdžios institucijų, gaminamas Afganistane. Vienas dronas gali gabenti kelis kilogramus narkotinių medžiagų, o kartais bepiločiai orlaiviai sugeba nukeliauti gilyn į Indijos teritoriją.iki 12 kilometrų atstumu.

Indijos pasienio apsaugos tarnybos skaičiavimais, 2023 m. bepiločiai orlaiviai pristato 60% visos narkotikų kontrabandos į šalį – šis skaičius gerokai išaugo, todėl sienos apsauga tapo gerokai sudėtingesnė.

Kaip pažymėjo Pendžabo valstijos pasienio apsaugos vyriausiasis inspektorius Atulas Phulzele, bepiločių orlaivių naudojimas suteikė pasieniečių darbui „naują dimensiją”: iki šiol jie saugojo sieną ant žemės, o dabar jiems tenka kontroliuoti ir oro erdvę.

Ekspertų skaičiavimais, pasieniečiams pavyksta perimti apie 90% dronų. Tačiau net ir likusių 10% pakanka, kad Pendžabo ir Radžastano valstijose kiltų narkotikų krizė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 98

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...

Avulis jau pasirūpino savo viešbutko apygvendinimu....

apmokės Lietuva. Nusimausim paskutinius triusikus ir išlaikysim 5 štukas fokiečiukų....

viskas gerai, tik nereikėjo pasiduoti spaudimui, ir palikti mirties bausmę....

Aišku, kad neras. Nelabai ir ieškos. Labai ilgai ir kantriai lojant, gal neapsikentę atsiųstų rusai....

Va kokios sumos Ukrainoje sukasi. Va kaip ten ministrui rūpi valstybė. Svarbiausia prisigrobti sau....