infa.lt

Bus pradėtas apkaltos procesas Remigijui Žemaitaičiui

16 lapkričio
14:04 2023
Remigijus Žemaitaitis

Facebook nuotr.

Seimo pranešimas:

Seimas, valdančiosios koalicijos, socialdemokratų frakcijos ir keliais DP bei S.Skvernelio demokratų balsais priėmė nutarimą, kuriuo pritarė specialiosios tyrimo komisijos pateiktų siūlymų pradėti apkaltos procesą Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pagrįstumui ištirti ir išvadai dėl pagrindo pradėti apkaltos procesą parengti išvadai.

Kartu pripažinta, kad specialioji tyrimo komisija savo darbą baigė.

Už Seimo nutarimą „Dėl pritarimo Lietuvos Respublikos Seimo specialiosios tyrimo komisijos pateiktų siūlymų pradėti apkaltos procesą Lietuvos Respublikos Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pagrįstumui ištirti ir išvadai dėl pagrindo pradėti apkaltos procesą parengti išvadai“ (projektas Nr. XIVP-3288) balsavo 82 Seimo nariai, prieš ir susilaikiusių nebuvo.

LVŽS ir Mišri Seimo narių grupė balsavime nedalyvavo.

Lapkričio 7 d. Seimui pristatyta specialiosios tyrimo komisijos išvada ir nutarimo projektas, kuriuo buvo siūloma pradėti apkaltos procesą Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui.

„Komisija, remdamasi surinktų ir įvertintų įrodymų visuma, Konstitucijos nuostatų ir kito teisinio reglamentavimo, ekspertų apklausų pagrindu konstatuoja: kad Seimo narys Remigijus Žemaitaitis savo 2023 m. gegužės 8 d., tų pačių metų gegužės 9 dienos, birželio 13 dienos, birželio 14 dienos įrašuose socialiniame tinkle „Facebook“ sąmoningai, pakartotinai ir tikslingai skleidė tiesos neatitinkančią informaciją apie žydų tautą, bei žydų tautybės asmenis, priskirdamas jiems sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, įvykdytų kitų asmenų ar asmenų grupių.

Būdamas aukšto rango valstybės politikas, įžeidinėja ir žemina Izraelio ambasadorių Lietuvai, akredituotą oficialų Izraelio valstybės atstovą. Šiuos veiksmus galimai atliko tikslais, nesuderinamais su Seimo nario mandato jam suteikiamomis teisėmis ir pareigomis“, – pristatydamas specialiosios tyrimo komisijos sprendimą sakė jos pirmininkas Arūnas Valinskas.

Komisijos išvadose rašoma, kad minėtais veiksmais R. Žemaitaitis galimai sulaužė Seimo nario priesaiką bei šiurkščiai pažeidė Lietuvos Respublikos Konstituciją, pagrįstumą; Seimo narių grupės teikime pradėti apkaltos procesą R. Žemaitaičiui pateikti kaltinimai yra pagrįsti, todėl yra pagrindas pradėti šiam Seimo nariui apkaltos procesą Seime.

Čia galima pamatyti kaip kas balsavo

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 243

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. O kuo    -  2023-11-16, 15:57

    cia dabar detas Valinskas? Ar tuo,kad lenkus saudyti „rekomendavo”?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. apsigimimas    -  2023-11-16, 20:11

    Valinskų šeimoje įprasta persekioti lietuvius, šaudyti lenkus ir vizgintis prie žydų

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Laimonas    -  2023-11-16, 20:34

    akivaizdus pvz runkeliams ir kalafiojorams ir aplamai pasak senelio Lansbergio – šunaujai kaip reikia pritarti sistemai ir esamam naratyvui ir padlaižiauti,kitaip ….kitaip bus blogiau nei Žemaitaičiui
    P.S. komentaras Infa.lt : dėl kokios priežasties mano normalūs leksika ir išsireiškimais komentarai atmetami? Gal kad tokiam valdžios ruporui „VŽA” netrukdyčiau?

    Atsakyti į šį komentarą
    • infa.lt Autorius    -  2023-11-17, 10:35

      infa.lt nemoderuoja komentarų.
      Tą daro speciali programa – mes patys neturime resursų stebėti tūkstančius komentarų, kurių dauguma yra paprastas spamas.
      Programa kartais pagal savo kriterijus kai kuriuos komentarus siunčia peržiūrai, o kai kuriuos tiesiog perkelia į šlamšto aplanką.
      Atsiprašome.

      Atsakyti į šį komentarą
  4. Tomas Jakutis    -  2023-11-16, 22:52

    Atrodo rimti žmonės tie seimūnai, bet taip viską pateikia jog lieku nesupratęs: „skleidė tiesos neatitinkančią informaciją apie žydų tautą, bei žydų tautybės asmenis” – kuri informacija NEATITINKA TIESOS? Kuris čia seime turi TIESOS monopolį ir žino kas tiesa ir kas ne?

    Atsakyti į šį komentarą
  5. VŽA    -  2023-11-17, 08:21

    Laikinai Lietuvą valdančiųjų nerašytas įsakymas: Neminėk Dievo išrinktosios tautos pavadinimo, neprieštarauk lytiniams iškrypėliams, nes bus apkalta – neišvengiamai…
    GREIČIAU rinkimai, kad Seime daugiau niekada nebūtų lyt-psich., polit-ekonom. iškrypėlių…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...

MIŠKŲ ĮSTATYMO NR. I-671 2, 4, 5, 7, 8, 13, 18 IR 19 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO...

„ewelina dobrowolska“ skaitoma kaip „ehuielina dobrohuiolska“. Ar kažkaip kitaip nežinomi simboliai lietuviškame tekste skaitomi?...