infa.lt

JT išpuoliai prieš gyvybę, laisvę ir žmogaus teises ne visada pasiseka

29 gegužės
13:17 2023
Prienų vaikai už šeimą - ar juos kas girdi? 2025-05-25

Prienų vaikai už šeimą, ar juos kas girdi? | 2025-05-25 d

Lenkijos konservatyvus teisės institutas Ordo Iuris išpkatino laišką, kuriame praneša ne tik apie radikalų brukamus abortus, kaip „žmogaus teises” naratyvą ir vulgarų lytinį švietimą, bet ir apie tam tikrus laimėjimus šioje srityje su tuo kovojant. infa.lt cituoja laišką:

Brangūs draugai,

Praėjusį mėnesį 56-ojoje JT Gyventojų ir raidos komisijos sesijoje Niujorke Jungtinių Valstijų, Europos Sąjungos ir Kanados atstovai bandė priversti visus sesijos dalyvius paremti abortus ir vulgarų lytinį švietimą.

Dar prieš susitikimo pradžią elektroniniame laiške susitikimo pirmininkui Moldovos ambasadoriui jie pareiškė, kad nepriims galutinio dokumento, jei jame nebus jų reikalavimų.

Šis šantažas neišgąsdino gyvybės ir šeimos gynėjų, kurie diskusijų metu griežtai priešinosi radikaliai darbotvarkei.

Pasinaudodamas konsultacine teise JT, „Ordo Iuris“ institutas nusiuntė susitikimo dalyviams savo nuomonę.

Mes priminėme, kad JT dokumentuose pasikartojantys teiginiai apie „reprodukcines ir seksualines teises“ neatitinka tikrųjų moterų ir žmogaus teisių.

Abortų, kontracepcijos ir vulgaraus lytinio švietimo skatinimas, vadinant tai „moterų teisėmis“, ignoruoja tikrąsias problemas.

Taip pat atkreipėme dėmesį į tai, kad JT rekomenduojamas C tipo lytinis švietimas, kuris apima vaikų skatinimą „tyrinėti savo seksualumą“, yra tikrai mažiau veiksmingas nei Lenkijoje vykdomas A tipo lytinis švietimas, pabrėžiantis seksualinę abstinenciją.

Šalyse, kurios pagal JT rekomendacijas įvedamas „išsamus lytinis švietimas“, užfiksuotas didesnis paauglių abortų, lytiškai plintančių ligų ar seksualinių nusikaltimų skaičius nei Lenkijoje.

Galiausiai Moldovos ambasadorius numatyto balsavimo išvakarėse 22.30 val. nusiuntė delegacijoms galutinės rezoliucijos projektą. Jo tekste pasirodė teiginiai, anksčiau atmesti karštų diskusijų metu, bei nuostatos, kurios visai nebuvo aptartos.

Gyvybės ir šeimos gynėjai parodė nemažą ryžtą ir dar tą patį vakarą susitiko, ruošdamiesi rytiniam balsavimui. Šį jėgų išbandymą radikalai pralaimėjo, nes 22 šalių atstovai atmetė ideologinį šantažą. Su rezoliucija susiję darbai buvo nutraukti, nepriėmus galutinio dokumento ar veiksmų plano.

Ši pergalė rodo, kad nors ES ar JT valdžios tarnybose dominuoja radikalių ideologijų lobistai, didelis tarptautinis pasipriešinimas nepasiduoda.

Panašiai vyko ir 67-oji Moterų padėties komiteto sesija, kasmet organizuojama per Moters dieną.

Radikalai bandė įtraukti savo postulatus į sesijos darbotvarkę. Į sesijos išvadų projektą buvo įtraukti teiginiai, skatinantys vulgarų lytinį švietimą ir vadinamąsias reprodukcines bei seksualines moterų teises, kurios taip pat apima neegzistuojančią „teisę į abortą“.

Nepaisant didžiulio kairiųjų lobistų spaudimo, suformuota plati šalių koalicija, kurios dėka kai kurios prieštaringos nuostatos buvo išbrauktos iš galutinio dokumento.

Tai dar ne visi mūsų analizės ir spaudimo rezultatai. Neseniai vykusiame Šeštojo JT komiteto posėdyje Lenkija prieštaravo lyties apibrėžimo pakeitimui Sutarties dėl nusikaltimų žmoniškumui projekte.

Jei šis pakeitimas būtų priimtas, lytį būtų galima apibrėžti pagal radikalias „gender“ ideologijos sampratas. Gali būti, kad tuomet nuolatinis santuokos, kaip vyro ir moters sąjungos, gynimas gali būti klasifikuojamas kaip nusikaltimas žmoniškumui.

Iš pradžių prieš projektą protestavo tik Šventojo Sosto atstovas.

Vėliau prisijungė Lenkijos ambasadorius, kurio išreikšta nuomonė atitiko „Ordo Iuris“ jam pateiktus argumentus. Jis teigė, kad Sutarties dėl nusikaltimų žmoniškumui projekte turėtų būti išsaugotas „Romos statute pateiktas sutartas ir kodifikuotas lyties apibrėžimas“, kuris padėtų išlaikyti būtiną „nuoseklumą tarptautinėje teisėje“.

Per JT Žmogaus teisių tarybos sesiją Ženevoje mes vieninteliai priminėme, kad pagrindinė žmogaus teisė, t. y. teisė į gyvybę, taip pat priklauso negimusiems vaikams.

Mes nuolat darome spaudimą Lenkijos valdžios institucijoms, kad jos priešintųsi aborto įtraukimui į „žmogaus teisių“ sistemą.

Praėjusį rugsėjį pasipriešinome JT rezoliucijai dėl paramos seksualinio smurto aukoms. Ji pripažino neegzistuojančią „teisę į abortą“ kaip vieną iš „žmogaus teisių“.

Į žmogaus teisių sąrašą buvo įtraukta teisė „laisvai ir atsakingai spręsti klausimus, susijusius su lytiškumu, įskaitant lytinę ir reprodukcinę sveikatą”, ir aiškiai nurodyta, kad tai apima galimybę gauti mirtį nešančių abortą ir persileidimą sukeliančių tablečių.

Iki tol Lenkija priešinosi teisės žudyti vaikus motinos įsčiose pripažinimui „žmogaus teise“, tačiau tuomet ji buvo tarp projekto pateikėjų.

Mes pateikėme savo nuomonę Prezidentui, Užsienio reikalų ministerijai ir ambasadoriui Jungtinėse Tautose, kurioje nurodėme, kodėl pasiūlymas dėl rezoliucijos turėtų būti atmestas.

Deja, Lenkijos delegacija ignoravo grėsmę ir neprieštaravo šiai nuostatai, todėl dokumentas buvo priimtas. Be to, ji nepalaikė pataisos, kurią pateikė dešimtys Afrikos, Azijos ir Pietų Amerikos šalių, pasipiktinusių abortų skatinimu.

Tuo metu buvo teigiama, kad priimtas nutarimas nėra teisiškai įpareigojantis. Nors teoriškai taip ir yra, tačiau praktiškai neprivalomos JT rezoliucijos formuoja paprotinius įstatymus, kurie yra privalomi.

Tokiu būdu abortų lobistai pagal daugelį metų rašytą strategiją nori priversti šalis pripažinti abortą „žmogaus teise“, nors nėra pasirašyta jokia tokią pareigą nustatanti sutartis.

Konstruktyvi Lenkijos atstovo kritika lėmė aiškų pokytį.

Po trijų mėnesių Lenkija neprisijungė prie 70 už abortus pasisakančios peticijos teikėjų grupės.

Tai rodo, kad mūsų argumentais paremtas spaudimas yra prasmingas ir turi įtakos valdančiųjų elgesiui.

Toks spaudimas mūsų vyriausybėms ir JT gali būti kovos už gyvybę, laisvę ir šeimą pradžia.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 236

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Priežastys ir pasekmės    -  2023-05-29, 14:26

    Puiki dokumentika į temą:

    rumble.com/c/c-944407?page=2

    Atsakyti į šį komentarą
  2. R    -  2023-05-29, 23:09

    Tikrosios vertybės pamažu atgauna savo vertę, vis daugiau žmonių pasaulyje kovoja už jų sugrąžinimą. Vertę supranti tada, kai kyla grėsmė prarasti. Reiškia riba jau prieita.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2023-05-30, 08:37

    Norint pavergti žmones – būtina įteisinti iškrypimus. Tai palengvina – legalizavus narkotikus…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Jie savo interesus gina ir vysto vergų ir psichopatų gyvybių kaina....

"Gali būti, kad abi jėgos veikia ranka rankon." Kam tas "gali būti"? Taip ir yr....

e.macrono p a r a d i g m a susitapatino su es n a...

Ketvirta versija "Cherche un homme". Bet kuriuo atveju, reakcija apgailėtina. Net neprisimenu kažko bent panašaus....

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...