infa.lt

G. Nausėdos kalba Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijoje Sausio 13-osios metinėms paminėti

14 sausio
10:09 2023

Prezidento kanceliarijos nuotrauka / Robertas Dačkus | lrp.lt

Ekscelencijos,

Gerbiami Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos gynėjai, Lietuvos kariuomenės kūrėjai savanoriai,

Mieli Lietuvos žmonės,

geriausias asmens, bendruomenės ar tautos savybes atskleidžia jiems tenkantys išbandymai. Sausio 13-osios įvykiai tapo būtent tokiu sukrėtimu Lietuvai, leidusiu mums geriau įvertinti, kas mes esame, kodėl esame ir ko turime siekti.

Šiandienines mūsų pastangas kurti bendrą gyvenimą Sausio 13-oji nušviečia amžinybės šviesa. Pagerbdami tuos, kurie gynė Lietuvos laisvę ir kurie dėl jos žuvo, mes vis iš naujo mokomės būti laisvi. Branginti iškovotą nepriklausomybę. Puoselėti Tėvynės meilę kaip nepaprasto ryžto ir pasiaukojimo šaltinį.

Prieš 32 metus išaušęs rytas visai Lietuvai atnešė didelį skausmą dėl pralieto kraujo ir pražudytų gyvenimų. Jis taip pat leido mums kitomis akimis pažvelgti į save. Pamatėme, kiek daug galime iškęsti ir kiek pasiekti, veikdami išvien. Stovėdami petys į petį. Palaikydami ir drąsindami vienas kitą.

Žmonių jūra, užplūdusi šią aikštę po tamsiausios 1991-ųjų sausio nakties, visam pasauliui parodė, kad Lietuva tebėra gyva, kad ji nepasiduos ir neatsitrauks. Nesileis bauginama. Ir toliau tvirtai žengs pasirinktu keliu. Taip tamsoje sušvito Laisvės šviesa. Taip skausmas subrandino Laisvės triumfą.

Nuo tos akimirkos jautėme, kad negalime dvejoti ar žvalgytis į šalis. Savo darbais siekėme įrodyti, kad esame verti laisvės. Ir tai padarėme bendromis jėgomis, sutelktumu bei tikėjimu.

Mūsų Respublika, apginta ir išsaugota prieš 32 metus, iki šiol liudija gėrio ir tiesos pergalę prieš niekšybę ir melą.

Tačiau būtų klaidinga už praeities pasiekimų slėptis nuo šiandieninės atsakomybės. Mūsų kova nesibaigė. Nuožmus mūsų laisvės priešas ir toliau bando atgauti prarastą galybę. Jau beveik 11 mėnesių jis siaubia ir niokoja mums artimos ukrainiečių tautos žemę.

Vos prieš kelias dienas turėjau progą dar kartą įsitikinti, kaip tvirtai ir ryžtingai savo Tėvynės sargyboje stovi Ukrainos žmonės. Jų akyse šviečia ta pati ugnis, kuri degė ir Vilniaus televizijos bokšto bei Aukščiausiosios Tarybos gynėjų širdyse. Jų kovoje aš regiu mūsų didžiojo triumfo atspindį.

Todėl būsima Ukrainos pergalė, tikiu, bus ir Lietuvos bei viso laisvojo pasaulio pergalė. Būkime tvirti, būkime dosnūs ir būkime vieningi, kad laisvės dvasia ir toliau plačiai sklistų, žadėdama mums ramybę ir taiką!

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 194

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. VŽA    -  2023-01-14, 10:21

    Mūsų išrinktas prezidentas – mąstančių Lietuvos žmonių Prezidentas. Būtina palaikyti Jį, nes dirba, kai į Seimą išrinktieji, – lyt-psichiškai iškrypusieji… Jeigu dabar Jis padarytų taktinę klaidą, tai surengtų Pakso likimą… Kai rinkėjai į Seimą išrinks normalius, tada Prezidentas atsiskleis visa išmintimi ir ryžtingumu.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Kaip primena    -  2023-01-14, 13:14

    geriausius TSRS laikus ir paradu ar suvaziavimu kalbas,su „ilgais ir audringais plojimais”! Tik meluoja dabar daugiau.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Merunas    -  2023-01-16, 07:47

    Taip gynėm taip mylėjom ,kad net genocidu šia Lietuvių tautą sunaikinom.Tikri didvyrei su Šunpalaikiu karalium Taitą išnaikino.Bravo parazitai

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...