infa.lt

G.Nausėda: mūsų pareiga – siekti, kad jaunajai kartai nepakantumas korupcijai taptų esminiu gyvenimo principu

21 gruodžio
08:12 2022
Gitanas Nausėda

Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Robertas Dačkus / lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį įteikė „Skaidrumo akademijos“ apdovanojimus.

Šalies vadovo iniciatyva prieš dvejus metus startavusi „Skaidrumo akademija“ subūrė įvairių sričių ekspertus bendram tikslui: kovoti su korupcija ir didinti skaidrumą organizacijose ir šalyje.

Pasak Prezidento, korupcija niekada nėra tik vieno asmens ar tam tikros asmenų grupės siekis pasipelnyti ar gauti naudos. Ji turi platų poveikį visuomenei, jos narių tarpusavio santykiams ir viešųjų reikalų tvarkymui. Todėl, šalies vadovo teigimu, mūsų pareiga – siekti, kad jaunajai kartai nepakantumas korupcijai taptų esminiu gyvenimo principu.

„Šiandienos vaikai pirmiausia mokosi iš šiandienos suaugusiųjų. O gyvas pavyzdys visada liudija daugiau nei gražūs žodžiai. Būtent todėl neužtenka vien išsikelti aukščiausius elgesio standartus – būtina jais gyventi čia ir dabar. Turime visada ir visur laikytis tų pačių skaidrumo taisyklių, kurias ateityje norime paversti visuotiniu elgesio modeliu“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas pasidžiaugė ligšioline „Skaidrumo akademijos“ veikla, teigė tikintis, kad, vis pasipildydama naujais žmonėmis ir naujomis idėjomis, ji gali išjudinti visuotinį judėjimą prieš korupciją. Prezidentas dėkojo tiems, kurie aktyviai įsitraukia į veiklas, skirtas kurti antikorupcinę veiklą įvairiose organizacijose, ir sveikino moksleivių konkurso „Skaidrumą kuriame kartu“ nugalėtojus.

Valstybės vadovas įteikė apdovanojimus ir padėkas labiausiai nusipelniusiems „Skaidrumo akademijos“ veikloje dviejose skirtingose kategorijose.

Nominacija „Už progresą stiprinant atsparumą korupcijai“ įvertinti trys aktyviausi „Skaidrumo akademijos“ dalyviai: Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ ir UAB „Plungės vandenys“.

Nominacija „Už skleidžiamą šviesą ir įkvėpimą“ pagerbti trys aktyviausi iniciatyvos mentoriai: Laura Baltulienė, Darius Ardickas ir Asta Vaičiūnienė.

Į Skaidrumo šventę taip pat atvyko gausus mokinių, dalyvavusių konkurse „Skaidrumą kuriame kartu“, būrys. Mokiniai buvo apdovanoti trijose kategorijose: „Skaidrumo lydere“ tapo Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos 4C klasė, „Skaidrumo skleidėja“ – Klaipėdos Vydūno gimnazijos 9DT klasė ir aktyviausia mokykla „Skaidrumo bendruomenė“ tapo Klaipėdos Baltijos gimnazija.

Renginį vainikavo diskusija apie skaidrios Lietuvos viziją, kurioje dalyvavo Lietuvos Respublikos Prezidento patarėjas Darius Urbonas, Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorius Žydrūnas Bartkus, „Skaidrumo akademijos“ mentorė doc. dr. Rita Toleikienė, Lietuvos moksleivių sąjungos atstovas Emilis Mikulskis. Renginį vedė ir diskusiją moderavo Richardas Jonaitis.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 162

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. :)))    -  2022-12-21, 09:09

    🙂

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Asociatyvi mintis    -  2022-12-21, 12:49

    Nausėda man jau primena Kysą Vorobjaninovą Lietuvos demokratijos tėvą ir artimą carui žmogų, už kurio stovi Ostapas iš Traidenio gatvės.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Mintį supratau, tačiau nesutinku. Na Rusija, lyginant su JAV protu gal ir nespindi, tačiau tikrai...

Reaguodamas į paskutinį tamstos sakinį klausiu: kokius sąjungininkus paliko Baidenas Afganistane??...

Savo karių siuntimas į Ukrainą - tai veikimas Putino naudai. Siunčiant kad ir nedidelę kuopą...

Šis konfliktas yra sukeltas bendru veikimu Bideno vyriausybės, Izraelio vyriausybės ir Irano. Manau šis konfliktas...

vieną kartą baikite šūdą malti,eikite balsuoti...

"Izraelis" vykdo genocidą Gazoje JAV finansuojamas ir apginkluojamas. Gėda apie tai tylintiems!...

Gražiai nusiplauna rankas nuo nevykusio projekto...