infa.lt

G.Nausėda: „neatidėliojant keisti energijos rinkos modelį leidžiant vartotojams likti visuomeniniame tiekime”

14 rugpjūčio
10:38 2022

lrp.lt nuotr.

Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos pirmininku Renatu Pociumi. Pokalbyje buvo aptarta padėtis elektros rinkoje, jos liberalizavimo procesas, vartotojų interesų gynimas.

Šalies vadovas pažymėjo, kad būtina neatidėliojant koreguoti elektros energijos rinkos liberalizavimo modelį paliekant vartotojams galimybę likti visuomeniniame tiekime ir leisti rinktis nepriklausomą tiekėją jiems patogiu metu.

Siūloma stiprinti VERT įgaliojimus aktyviai stebėti nepriklausomus elektros tiekėjus, užtikrinti tiekėjų finansinį atsparumą bei svarstyti galimybę formuoti bendrą visų rinkos dalyvių finansinį rezervą, kuris užtikrintų vartotojams pagalvės efektą atsitikus nenumatytiems įvykiams rinkoje.

Pokalbyje su Prezidentu VERT pirmininkas patvirtino, kad vertinant padėtį pasaulio ir mūsų regiono resursų rinkose artimiausią pusmetį Lietuvoje neverta tikėtis energetikos kainų kritimo.

„Paskutinį elektros rinkos liberalizavimo etapą tęsiant aukštų kainų aplinkoje turime atsisakyti prievolės vartotojams iki tam tikros datos pasirinkti nepriklausomą tiekėją, tegul vartotojai atlieka savo pasirinkimą laisvai, įsitikinę, kad tarpusavyje konkuruojantys tiekėjai gali užtikrinti jiems geriausias sąlygas“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas pažymėjo, kad Energetikos ministerija turi parengti būtinus rinkos reguliavimo pokyčius ir siekti, kad vartotojų naudai didėtų tiekėjų konkurencija.

Prezidento nuomone, valstybė turi tikslingai ir taikliai kompensuoti elektros kainos dalį tiems vartotojams, kuriuos kainų kilimas paliečia skaudžiausiai, taip pat atsižvelgiant į energijos vartojimo mažinimo tikslus, tvarumą.

Pokalbyje buvo aptarta būtinybė spartinti Lietuvos elektros tinklų sinchronizaciją su kontinentinės Europos tinklais, nes tai padėtų stiprinti ir stabilizuoti elektros rinkos veikimą ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos šalių regione.

Šalies vadovas pakvietė visas Lietuvos institucijas maksimaliai užtikrinti visų elektros vartotojų – ir pasirinkusių nepriklausomą tiekėją, ir besinaudojančių visuomeninio tiekėjo paslaugomis – interesų apsaugą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 289

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Manau,    -  2022-08-14, 14:40

    Kad seniai taip reikėjo pasakyti ir priversti šaiką tai padaryti.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...