infa.lt

Lietuvos šeimų sąjūdžio pareiškimas dėl Lietuvos valstybės atkūrimo dienos

14 vasario
21:13 2022

Lietuvos Šeimų Sąjūdis

Vasario 16-tąją buvo sukurta tautinė, demokratinė Lietuvos valstybė, kurios Nepriklausomybę atkūrėme kovo 11-tąją ir kraujo auka apgynėme sausio 13-tąją. Šiemet šią šventę pasitinkame su nerimu dėl savo valstybės ateities, atsinaujinimo viltimi ir pasiryžimu veikti.

Ar galėjome savo kelio pradžioje įsivaizduoti, kad laisvos Lietuvos piliečiams bus draudžiama su vėliavomis rinktis paminėti savo valstybės švenčių ir tam reikės prašyti valdžios leidimų? Ar galėjome pagalvoti, kad iš šalies pabėgs milijonas mūsų piliečių? Ar būtume patikėję, kad visuomenė vėl bus suskaldyta ir iškils reali grėsmė tautos ir valstybės ateičiai?

Nėra didesnės grėsmės nacionaliniam saugumui kaip užsidariusi nuo visuomenės valdžia, susitapatinusi su valstybe ir niekinanti daugumos savo piliečių valią, o artėjančių geopolitinių lūžių laikotarpiu ta grėsmė tampa realia. Imituojamų demokratinių procedūrų manipuliacijomis amžinai valdžioje įsitvirtinusios ir pataikūnų luomu save apsupusios grupuotės pastaraisiais metais nusiėmė visas fariziejiškas kaukes ir atvirai stojo į galutinio tautinių, tradicinių, šeimos vertybių griovimo kelią.

Net visiems brangios valstybinės šventės minimos atsitvėrus nuo žmonių tvoromis, neleidžiant dalyvauti ir pasisakyti visoms visuomenės grupėms. Švenčių rengimo scenarijai privatizuoti valdančiųjų partijų ir paversti jų viešųjų ryšių akcijomis ir valdžios bei atskirų asmenybių garbinimo spektakliais, kas kelia dar didesnį piliečių pasipiktinimą ir įtampą visuomenėje.

Lietuvos šeimų sąjūdžiui, remiantis išgalvotais pretekstais, neleista surengti Vasario 16- sios visuomeninio minėjimo net trijose Vilniaus vietose. Todėl kviečiame visus dalyvauti valstybinių institucijų renginiuose. Renginių Vilniuje metu raginame būti budriais, atsakingais ir nepasiduoti provokacijoms, kurios gali būti rengiamos siekiant diskredituoti kylantį visuomenės atsinaujinimo judėjimą.

Sutikime Lietuvos valstybės atkūrimo dieną be politikų veidmainystės, su Lietuvos žmonėmis – oriai, be pompastiškos valdžios patetikos ir laisvai. Su viltimi atgauti prarandamą Nepriklausomybę, ryžtu atnaujinti savo valstybę ir vienybe sukurti tikrąją demokratiją visiems.

Lietuvos šeimų sąjūdžio pirmininkas
Raimondas Grinevičius

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 399

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. aldona kazliene    -  2022-02-14, 21:18

    Ačiu už gerą straaipsnį

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...