infa.lt

Prezidentas Lietuvos užsienio politiką vertina kaip vertybinę, dėl kurios, pasak jo – Lietuva patiria hibridinį išpuolį

12 liepos
18:08 2021
Gitanas Nausėda

lrp.lt nuotr

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį vadovavo Valstybės gynimo tarybos posėdžiui valstybės sienos apsaugos klausimu. Posėdžio metu buvo apžvelgtas ankstesnių sprendimų dėl valstybės sienos apsaugos užtikrinimo įgyvendinimas, sutarta dėl atsako į esamas ir galimas nacionalinio saugumo grėsmes.

„Visų Lietuvos atsakingų institucijų uždavinys šiuo metu – nedelsiant imtis situacijai adekvačių vidaus ir tarptautinės politikos priemonių apsaugant Lietuvos valstybės sieną ir užkardant nelegalių migrantų antplūdį. Dėl savo vertybinės užsienio politikos Lietuva patiria hibridinį išpuolį, susiduriame su mėginimu išnaudoti demokratijos sistemą piktiems Baltarusijos režimo tikslams. Todėl privalome kartu su mūsų draugais ir partneriais apsaugoti ne tik Lietuvos, bet ir Europos Sąjungos sieną“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas posėdžio metu akcentavo, kad stabdant nelegalių migrantų srautą privalome nedelsdami atlikti per daug metų nepadarytus darbus: įrengti laikiną ir nuolatinę tvorą pasienyje, skirti pakankamai žmogiškųjų ir techninių išteklių sienos apsaugai. Šalies vadovas paragino atsakingų institucijų vadovus imtis aktyvių veiksmų tam, kad nelegalūs migrantai būtų grąžinami į kilmės šalis.

Pastarosiomis savaitėmis Prezidentas Lietuvos ir Europos Sąjungos sienos apsaugos stiprinimą aptarė su Europos Komisijos Pirmininke Ursula von der Leyen, Europos Vadovų Tarybos Pirmininku Charles‘iu Micheliu, Ispanijos Premjeru Pedro Sánchezu, 12 Europos Sąjungos valstybių jungiančios Trijų jūrų iniciatyvos šalių vadovais, Graikijos Prezidente Katerina Sakellaropoulou, Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros „Frontex“ vadovu Fabrice‘u Leggeri, Lenkijos Prezidentu Andrzejumi Duda.

Valstybės gynimo tarybos posėdyje, be tarybos narių, buvo pakviesti dalyvauti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas, žvalgybos institucijų atstovai, Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentė Ausma Miškinienė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 224

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Čiubaka    -  2021-07-12, 23:40

    Lietuva nuo pernai rugpjūčio aktyviai lojo ant kaimyno, reikalavo kuo greičiau įvesti sankcijas, rėmė demonstracijas, kvietė įmones persikelti į LT, diplomatiniais paštais vežiojo čiumodanus su doleriais, blokavo sąskaitas sanatorijai „Belarus” ir visaip kitaip dergė bei koneveikė kaimyninę šalį.
    Tai jūs man pasakykit, kokias vertybes užsienio politikoje, mato tas bestuburis?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...