infa.lt

Gitanas Nausėda: „Sąjungininkų ir Lietuvos kariuomenė veikia kaip niekad integraliai, esame pasiruošę veikti kartu“

23 balandžio
06:30 2021
Gitanas Nausėda ir NATO

lrp.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su kariuomenės vadu gen. ltn. Valdemaru Rupšiu bei NATO ir JAV karinių vienetų vadais. Susitikimas skirtas apžvelgti NATO misijų tikslams ir rezultatams, sąveikai su Lietuvos kariuomene, civiliais ir kitomis užsienio misijų grupėmis Baltijos šalių regione.

„NATO sąjungininkų pajėgos ir JAV karinių misijų veikla Lietuvoje bei Baltijos šalių regione yra mūsų saugumo garantas. Efektyvus atgrasymas ypač svarbus, kai prie Ukrainos rytinės sienos Rusija telkia beprecedenčio dydžio karines pajėgas ir tęsia provokacijas“, – teigė Prezidentas.

Šalies vadovas pridūrė, kad NATO ir JAV veikla Lietuvoje siunčia aiškią žinią Rusijai ir Baltarusijai, jog sąjungininkai yra pasiruošę laikytis įsipareigojimų ir užtikrinti Lietuvos ir viso Baltijos regiono saugumą. Prezidentas pabrėžė, kad NATO ir JAV karinių vienetų veikla demonstruoja išskirtinį solidarumą, atsidavimą ir palaikymą Baltijos šalių regionui.

Sąjungininkų karinių kontingentų veikla yra glaudžiai susieta su Lietuvos kariuomene, civiliniais ir kitų užsienio valstybių bei organizacijų daliniais. „Sąveikumas tarp NATO sąjungininkų ir JAV dalinių Lietuvoje bei Lietuvos kariuomenės yra ypač sklandus ir jau bene pasiekęs integruotos veiklos piką“, – pabrėžė Prezidentas.

Pokalbyje apžvelgtos gerosios užsienio kontingentų ir Lietuvos kariuomenės sąveikumo praktikos. Kalbėta apie dalinių organizaciją Lietuvoje, artimiausias pratybas, mokymus ir vykdomas užduotis tiek ore, tiek ant žemės.

Susitikime dalyvavo gen. ltn. Valdemaras Rupšys, NATO pajėgų integravimo vieneto Lietuvoje vadas pulkininkas Jacobas. S. Larsenas, NATO priešakinių pajėgų misijos vadas pulkininkas leitenantas Sebastianas Hebischas, JAV 2-8 bataliono vadas pulkininkas leitenantas Stevenas Jackowskis, NATO Baltijos šalių oro policijos kontingento vadas pulkininkas Daniele Donati.

Prezidento komunikacijos grupė

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 56

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......