infa.lt

Prezidentas G. Nausėda: pacientai negali būti neveikiančios e.sveikatos įkaitais

27 liepos
20:51 2020

lrp.lt nuotr.

Skubūs Vyriausybės veiksmai sprendžiant neveikiančios e.sveikatos sistemos krizę turi būti nukreipti ne tik į duomenų atkūrimą, bet ir pacientų teisių naudotis viešosiomis paslaugomis užtikrinimą, telefoninių pokalbių su atsakingais ministrais metu pabrėžė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius ir sveikatos apsaugos ministrą pavaduojantis teisingumo ministras Elvinas Jankevičius Prezidentą informavo, kad e.sveikatos sistema bus atkurta šią savaitę, o duomenys – išsaugoti ir atstatyti.

„Registrų centro serverių užliejimas parodė, kad valstybinės institucijos nesiima pakankamų žingsnių, kad būtų užtikrintas fizinis svarbių registrų ir duomenų bazių saugumas“, – sakė šalies vadovas.

Ministras R. Sinkevičius patikino, kad bus papildomai patikrintos visos patalpos, kuriose saugomi valstybei priklausantys duomenys, ir užsiminė apie naujų patalpų valstybės duomenų centrui būtinumą. Dėl asmeninių priežasčių kelių dienų atostogų išėjęs ministras pažadėjo, kad į darbą sugrįš jau šios savaitės trečiadienį.

Per pokalbį su teisingumo ministru Elvinu Jankevičiumi, pavaduojančiu atostogaujantį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, Prezidentas pabrėžė, kad, nors Registrų centro pavaldumas ne kartą keitėsi, e.sveikatos savininkė nuo pat pradžių buvo ir yra Sveikatos apsaugos ministerija.

Šalies vadovas taip pat nurodė, kad Lietuvos žmonės neturi iš savo kišenės mokėti už valstybės institucijų negebėjimą tvarkyti duomenų, ir pavedė sveikatos apsaugos ministrą pavaduojančiam teisingumo ministrui E. Jankevičiui užtikrinti, kad pacientai gautų visas jiems priklausančias kompensacijas už vaistus.

„Valstybė privalo užtikrinti pacientams viešąsias paslaugas, o medikams sudaryti galimybes be trukdžių dirbti savo darbą“ – Prezidentas sakė ministrui E. Jankevičiui.

Ministras E. Jankevičius patikino šalies vadovą, kad pastarąjį mėnesį į e.sveikatos sistemą siųsti duomenys yra išsaugoti juos siuntusių įstaigų, todėl, ministro teigimu, jos galės visus tuos duomenis atkurti.

Kalbėdamas su abiem ministrais, Prezidentas pabrėžė, kad valstybė privalo skirti visus reikalingus išteklius, jog kuo skubiau būtų atnaujintas įprastinis e.sveikatos sistemos darbas. Sistema ne tik turi būti atkurta visu mastu, bet ir turi būti užtikrintas jos tolesnis nenutraukiamas funkcionavimas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 82

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...