infa.lt

Gitanas Nausėda apie skaidrius ir kokybiškus viešuosius pirkimus kovoje su COVID-19

31 kovo
07:00 2020

lrp.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį su Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktoriaus pavaduotoja, laikinai einančia direktoriaus pareigas, Jovita Petkuviene aptarė koronaviruso pandemijos (COVID-19) laikotarpiu Lietuvoje vykdomus viešuosius pirkimus.

Per pokalbį šalies vadovas pabrėžė, kad Vyriausybė, pastarosiomis savaitėmis skirdama dešimtis milijonų eurų koronaviruso pandemijos krizei įveikti, privalo laikytis įstatymų reikalavimų ir operatyviai teikti informaciją VPT.

„Suprantu būtinybę šiuo metu skubiai vykdyti įvairių medicininių ir apsaugos priemonių įsigijimus. Tačiau net ir šiomis sąlygomis privalome pirkimus vykdyti skaidriai ir sąžiningai, taip pat užtikrinti, kad įsigyjame tinkamos kokybės priemones“, – sakė Prezidentas.

Pasak šalies vadovo, nerimą kelia ne vienoje šalyje pasirodantys pranešimai apie nekokybiškas, standartų neatitinkančias prekes, skirtas kovai su koronaviruso pandemija – pirmiausia viruso testavimui skirtus reagentus ir asmens apsaugos priemones.

Prezidentas ragina perkančiąsias organizacijas nedelsiant reaguoti, jei ir Lietuvą pasiektų standartų neatitinkančių prekių siunta, informuoti visuomenę ir imtis priemonių, kad padėtis būtų ištaisyta.

„Reikalingi aiškūs atsakymai, kas daroma, kad tokių scenarijų būtų išvengta Lietuvoje. Turime žinoti, ką perkame, už kiek perkame, iš ko perkame ir kas garantuoja perkamų priemonių bei medicininės įrangos kokybę“, – sakė Prezidentas Gitanas Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžia, kad sunkiu laikotarpiu kaip niekad svarbu išlaikyti ir auginti visuomenės pasitikėjimą krizės valdymo procese dalyvaujančių institucijų sprendimais, o tai galima pasiekti tik užtikrinant maksimalų skaidrumą.

Laikinai VPT direktoriaus pareigas einanti J. Petkuvienė įsipareigojo informaciją apie vykdomus viešuosius rinkimus surinkti iš ministerijų ir Vyriausybės bei ją dar šią savaitę paskelbti viešai.

Prezidento komunikacijos grupė

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 224

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. koks    -  2020-03-31, 10:02

    kur tą ciuciką galima rast?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....