infa.lt

Nyderlandai siūlys ES pakeisti susitarimą su Ukraina dėl asociacijos

14 balandžio
19:42 2016

pravda.com.ua

vėliavos

nuotrauka – REUTERS/Valentyn Ogirenko

Nyderlandai nori aptarti su partneriais Europos Sąjungoje galimybę įterpti pakeitimus į Ukrainos asociacijos su ES susitarimą. Kaip rašo „Ukrainos tiesa“, apie tai pareiškė Nyderlandų premjeras Markas Rutte, debatų parlamente metu.

Rutte minėjo, jog Olandijos vyriausybė svarstė tris būsimų veiksmų variantus dėl buvusio referendumo rezultatų: ignoruoti referendumo rezultatus, atsisakyti ratifikacijos arba pabandyti į susitarimą įterpti pakeitimus.

„Jeigu mes dabar atšauksime ratifikacijos aktą, mes prarasime galimybę svarstyti esminių pakitimų susitarime su Ukraina variantus“ , – pasakė olandų premjeras. ukrainos asociacija su es

Rutte kreipėsi į Nyderlandų parlamentą su prašymu suteikti vyriausybei kažkiek laiko šio klausimo sprendimui ir dvi koalicinės partijos davė tam savo sutikimą.

Kaip primena ukrainiečių leidinys, balandžio 6 dieną patariamajame referendume Nyderlanduose, prieš susitarimą dėl Ukrainos asociacijos su ES balsavo 61% iš atėjusių į apylinkes balsuoti gyventojų.

Ryšium su tuo, Nyderlandų premjeras Markas Rutte pareiškė, kad jo šalis negali tęsti susitarimo dėl Ukrainos asociacijos su ES ratifikavimo tomis sąlygomis, kai didžioji dalis olandų balsavo prieš šį dokumentą.

Olandų valdžia pateiks referendumo, dėl susitarimo Ukrainos asociacijos su ES, rezultatų vertinimą iki šių metų rugsėjo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 84

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....