Italijoje 58 proc. namų ūkių dėl augančių kainų sumažino maisto vartojimą, praneša leidinys „La Repubblica”, remdamasis „Legacoop-Ipsos” apklausa.
Taip pat, kad sutaupytų pinigų, italai keičia požiūrį į maisto gaminimą.
27% respondentų teigė, kad sumažino dešrų, 26% – žuvies vartojimą. 21 proc. sumažino mėsos kiekį savo racione, o 19 proc. – sūrio ir šaldytų maisto produktų.
14 proc. respondentų sumažino vaisių, daržovių, pieno ir jogurto, 11 proc. – duonos ir makaronų vartojimą.
47 proc. apklaustųjų teigė, kad mažiau naudojasi orkaite, o 31 proc. ėmė dažniau vartoti pusgaminius.
Prieš dvejus metus litras augalinio aliejaus kainavo vidutiniškai 1,54 euro, o dabar jo kaina pasiekė 2,61 euro, – pateikia maisto kainų dinamika Italijoje leidinys.
Iš vienos pusės sumažinti maisto kiekį gali būti naudinga mažinant antsvorį, tačiau, jei kenčia maisto kokybė renkantis pigiausius produktus – tai jau gali atsiliepti sveikatai.
Sprendžiant iš pastarųjų dvejų metų sveikatos statistikos, skelbiamos įvairiose šalyse – mirštamumas auga, o gyvenimo trukmė – mažėja.
Kaip skelbia oficialūs pranešimai – anksčiau buvo kalta pandemija, o šiandien Putino pradėtas karas. Valdžia ne prie ko.
→ PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai. → Naujienlaiškis
kaži, o gal mažiau pirkti ir taip mažiau išmesti?
Jau nekalbant apie tai, kad nemaža dalis įvairių rūšių prekių maždaug ketvirtadaliu pigesnės nei LT..