infa.lt

Jūs priėmėte nepažįstamojo draugystės prašymą Facebook, tačiau neįsivaizdavote to, kas įvyks po to. Tą būtina žinoti

19 lapkričio
21:47 2016
Saugokime vaikus, nedalinkime apie juos informacijos svetimiems

Saugokime vaikus, nedalinkime apie juos informacijos svetimiems

Vaikinas siunčia jums draugystės prašymą Facebook tinkle. Jūs jo nepažįstate, tačiau patikrinusi jo profulį matote jog jis pakankamai priimtinas. Todėl jūs pridedate jį į savo draugų sąrašą.

Šiandien jūsų dukrytė pirma dieną ėjo į mokyklą. Ji taip mielai atrodo su savo nauja apranga, todėl jūs ją fotografuojate ir įdedate fotografiją į Facebook, taip, kad jūsų visi draugai ir šeima galėtų ją matyti.

Jūs taip susijaudinusi dėl šio įvykio, jog pasirašote prie fotografijos: „Aš negaliu patikėti tuo, kaip greitai išaugo mūsų dukrytė. Ji mūsų pasididžiavimas!“ ir pažymite šios fotografijos darymo vietą.

Tuo metu, jūsų naujas draugas, kurio draugystės užklausą jūs paskubomis priėmėte šiandien ryte, mato šią fotografiją ir įdeda ją jau kitoje vietoje, bet dabar jau su prierašu:

Amerikietė mergaitė. Amžius – 5 metai. Kaštoniniai plaukai. Tamsios akys. Kaina – 5000$“.

Jūs ne tik atidavėte savo mažosios dukrytės fotografiją vaikų prekeiviui (vaiku prekeiviai), bet dar ir parašėte pavadinimą bei pateikėte mokyklos vietą ant sidabrinės lėkštutės.

Jūs skubate, norėdama pasiimti ją iš mokyklos antroje dienos pusėje, tačiau jos niekur nėra.

Ar jūs žinote, kad jūsų brangiausioji dukrytė buvo parduota 43 metų amžiaus pedofilui dar prieš tai, kai jūs išėjote iš mokyklos ją nuvedusi? Ir dabar ji pakeliui į Pietų Afriką su maišu ant galvos, pasimetusi, iš siaubo ir nevilties paskendusi ašarose, todėl, kad vyras, kurio ji anksčiau niekada nematė pasiėmė ją iš mokyklos, ir dabar ji nežino kur jos tėvai, kur ji randasi ir kas su ja atsitiko.

NUSTOKITE PASITIKĖTI NEPAŽĮSTAMAIS ŽMONĖMIS FACEBOOK TINKLE.

Nustokite rašyti viską ką užsimanote apie savo šeimos gyvenimą.

Nedėkite vaikų fotografijų į savo profilio atvaizdą, o geriau nedėkite visai. Pasaulyje vyksta vaikų prekyba ir prekeiviai vaikais laukia jūsų skelbiamos medžiagos.

Prašome pasidalinti šiuo tekstu dėl visų vaikų ir jų tėvų

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 206 353

Žymos:

Atsiliepimų 40

  1. Lol    -  2017-01-07, 20:40

    Jeigu kas nores pagrobti vaika, tai jam dar feisbuko reikes ? Kam jam tas feisbukas ? Pagrobs ir tiek. Tiesiog

    Atsakyti į šį komentarą
  2. brolis    -  2017-01-07, 21:11

    Feisbuko reikės tam, kad žinoti iš kur tą vaiką galima bus pasiimti, Kiek laiko jis būna mokykloje, kaip atrodo jo tėvai, kad netyčia nesusitikt vedant vaiką, turėti jo nuotrauką, amžiaus duomenis, kad perduot galimam „klientui”. Feisbukas suteikia išankstinę informaciją apie viską, tuo tarpu pamatęs vaiką kažkur gatvėje nebūsi garantuotas, kad pamatysi jį kurią kitą dieną, kai klientas sutiks jį „pirkti”. O fotografuoti jį gatvėje rizikinga, kas nors gali pamatyti ir po to jau žinos ko ieškoti vaikui dingus. Galvokite patys. Vaiką reikia ne tik pagrobti, bet ir turėti klientą, kuriam prieš tai reikės siųsti foto…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Eglė    -  2017-02-28, 14:10

    Bent jau Airijoje,vaiką iš mokyklos gali atsiimti tik mama arba tėtis.Dar tėvai gali įgalioti kokį artimą žmogų, kuris gali atsiimti vaiką ekstra atveju. Močiutę ar tetą kokią. Ir jokiems nepažįstamiems diedams,atėjusiems atseit atsiimti vaiko, jo neduos.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. egis    -  2017-02-28, 15:23

    Niekam nereikia jokio davimo. Kiekvieno vaiko atskirai niekas jokioje mokykloje nesaugo. Ir tas, kas nori jį pagrobti jokio leidimo neklaus. Prieis per pertrauką ir išsives. Jie jau atidirbę tūkstančius būdų kuo sudomint vaiką ar pelnyt jo pasitikėjimą. Mačiau eksperimentus, kai tą darydavo su šuniukais, peliukais ar dar kokiais mielais gyvūnėliais. Vaikas pats eina. Be jokio auklėtojų ar mokytojų leidimo.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Adri    -  2017-03-02, 15:31

    bent jau Ispanijoje is mokyklos tikrai nepaims niekas isskyrus tevus ar senelius.mokykla aptverta auksta tvora,durys uzrakintos net ir pertraukos metu

    Atsakyti į šį komentarą
  6. mama Jolanta    -  2017-05-01, 01:37

    Ramune, briedas. Vaikus pasiima tėvai (ypač pirmokus) arba įgaliotas asmuo. Tam gi sutartyje yra eilutė, kur gali parašyti, kad vaiką pasiimsi pati ar tėtis,išskirtiniu atveju – įgaliotas asmuo, kuriuo pasitikite.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. tėtis    -  2017-05-01, 08:44

    Lietuvoje pasiimti gali laisvai. Tam nereikia jokio leidimo. Priėjo per pertrauką ir išsivedė iš mokyklos. Būdų kaip suvilioti ar patraukti vaiko dėmesį yra daugybė. Pasidomėkite Youtube – ten net su visokiais žiurkiukais ar šuniukais vaikus suvilioja pasiūlę paglostyt. Išsiveda kuo ramiausiai. Niekas į jokią administraciją net nesikreipia. Svarbu žinot kaip vaikas atrodo ir kurioje klasėje yra. Facebook tas dažnai aprašoma.

    Atsakyti į šį komentarą
  8. Agne    -  2017-10-15, 02:06

    Anglijoje neduoda vaiko niekam išskyrus mamai tėčiu ar įgaliotam zmogui … aš visada vesdavau sūnų i mokykla ir pasiimdavau tai viena diena vyras nuėjo ir nedavė jam nes mat nebuvo matė jo nei karto ..

    Atsakyti į šį komentarą
  9. Rupestinga Amazonė    -  2018-03-09, 00:05

    Anglijoj tai neleidžia kitiems pasiimti, čia ir pagrobimų beveik nėra buvę. Migruokit iš LT kuo greičiau ir galėsit feisbuke visą sieną vaiko nuotraukomis užpildyti. O kiek laikų surinkti galima!

    Atsakyti į šį komentarą
  10. Rita    -  2018-03-13, 22:16

    Kvaila išgalvota istorija, kam aš suaugusi moteris, vaikų motina priimsiu į FB draugus kazkoki nepažįstamą vaikiną??? Mano FB draugų sąraše tik žmones kurios asmeniskai pažįstu, bendrauju gyvai.

    Atsakyti į šį komentarą
  11. Tiesa    -  2018-03-13, 22:55

    Istorija ne kvaila, bet pamokanti,nes tokių įvykių žinomas ne vienas faktas. Reikia neprarasti budrumo, saugoti vaikus visais įmanomais būdais, aiškinti, kad nepasikliautų jokiomis svetimų žmonių vilionėmis.

    Atsakyti į šį komentarą
  12. Romas    -  2018-03-14, 00:10

    Bliamba,TSRS laikais pasiimdavo tuos vaikus kas tik nori,o dazniausiai tai niekas nepsiimdavo,patys vaikai sugebedavo nueiti ir pareiti s mokyklos,jokiu tvoru ir pan.,ir niekas nedingdavo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....