infa.lt

„Nesikiškite!” – Viktoras Orbanas sako, kad JAV turėtų nustoti nurodinėti kitiems, „kaip gyventi”

27 gegužės
06:55 2023
Viktoras Orbanas ir Joe Bidenas

infa.lt montažas

Vengrijos Ministras Pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad Jungtinių Valstijų demokratai turėtų sutelkti dėmesį į savo šalį, o ne bandyti primesti savo kairiąją ideologiją likusiam pasauliui, praneša „Bretbart News” leidinys.

Duodamas interviu naujienų agentūrai „Bloomberg” šią savaitę Dohoje vykstančiame Kataro ekonomikos forume, Vengrijos nacionalistų lyderis pabrėžė, kad tokioms šalims, kaip Jungtinės Valstijos, svarbu gerbti kitų šalių kultūrinę tapatybę, ypač kairiųjų demokratų partijai, kuri, nors ir skelbia toleranciją kaip dorybę, dažnai pati nesistengia jos įkūnyti.

„Sakyčiau, kad Amerikos demokratai yra kur kas labiau ideologiškai vadovaujami nei respublikonai. Demokratai visada mėgsta kitus įtikinėti, o kartais ir versti, kaip jie turi gyventi, ir man tai nepatinka”, – tęsė jis.

„Mes turime savo kultūrą, ir kultūra apibrėžia, kaip mes gyvename, nesikiškite, prašau.

Nešvieskite mūsų, nesakykite, kas gerai, kas blogai, mums tai nepatinka, tai ne jūsų reikals, tai ne amerikiečių ar kitų tautų reikalas, tai vengrų reikalas.”

„Donaldas Trampas (Donald Trump) tai supranta.

Tai labai svarbu”, – užbaigė V. Orbanas.

V. Orbano vidaus darbotvarkė, kurioje pabrėžiamas Vengrijos krikščioniškasis paveldas ir parama tradicinei šeimos struktūrai, taip pat pasipriešinimas masinei migracijai ir vaikams diegiamai kraštutinių kairiųjų lyčių ideologijai, jau seniai užsitraukė kairiųjų Vakaruose pyktį:

– nuo senosios žiniasklaidos atstovų, vadinamųjų pilietinės visuomenės nevyriausybinių organizacijų, finansuojamų tokių asmenybių kaip Džordžas Sorosas (George Soros), ir politikų nuo Briuselio iki Vašingtono.

Vengrai anksčiau kritikavo B. Obamos laikų Valstybės departamento pareigūnus už tai, kad jie veikia kaip „liberalų sąmokslas”, ypač po prieštaringai vertinamo 700 000 JAV dolerių žiniasklaidos fondo, kurį Amerikos vyriausybė pervedė į Vengriją ir kuris buvo vertinamas kaip bandymas nuversti V. Orbano vyriausybę.

Paklaustas, ar mano, kad su prezidentu J. Bidenu „kažkas negerai”, Viktoras Orbanas pajuokavo: „Ne mano darbas kritikuoti Jungtinių Valstijų prezidentą, tai nėra gera verslo idėja”.

Apie tai, ar tiki, kad jo ilgametis politinis sąjungininkas, buvęs prezidentas Donaldas Trampas laimės artėjančius prezidento rinkimus, Vengrijos vadovas atsakė: „Tikiuosi, kad taip”, kartu sukryžiuodamas pirštus už sėkmę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 245

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Suprantu    -  2023-05-27, 07:04

    Pažangistai pyksta ne ant Orbano, bet ant savo žioplumo, kad leido jam įsitvirtinti valdžioje ir atskleisti jų minštakiaušiškumą. Tikiu, kad sveikas protas nugalės “pažangą”…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Pritariu    -  2023-05-27, 22:36

    Orbanui! JAV – namo i savo sienas! Ir dar 200 metu vystytis,kol igaus kulturos ir tradijiju,kaip visos ne banditu ir visuomeniu atplaisu koncentracijos salys.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...