infa.lt

Algimantas Rusteika. Neišgalvota Lietuva

27 gegužės
10:26 2023
Prienų vaikai už šeimą - ar juos kas girdi? 2025-05-25

Prienų vaikai už šeimą, ar juos kas girdi? | 2025-05-25 d

Yra toks terminas”žvalgyba mūšiu”. Kada nedideliame, lokaliame, atrodytų tik nežymią reikšmę turinčiame priešingų jėgų susidūrime išryškėja šalių pajėgos, jų išsidėstymas, galimybės. Taip yra ne tik kare, bet ir politikoje, kuri juk irgi yra karas.

Prienų savivaldybės tarybos balsavimas dėl Lietuvos šeimų sąjūdžio tarybos nario Egidijaus Visocko pateiktos deklaracijos dėl LGBT ir genderizmo propagandos stabdymo savivaldybėje parodė mums tikrąją, neišgalvotą Lietuvą ir jos politines realijas.

Taip, UŽ balsavo daugiau, negu PRIEŠ, 6 prieš 4, bet balsų nepakako. Nes nulėmė politinė pelkė, t.y. sulindę pasislėpti į krūmus „susilaikėliai”.

Nesakysiu apie drebančias rankas komisijų posėdžiuose, kas žiūrėjot įrašą – matėt, nekalbėsiu apie tą baimę, užvaldžiusią tarybos narius. Juk kaip baisu baudžiauninkams pasisakyti prieš parsidavusio kitiems valdovo valią! Taip buvo prieš visus padalijimus.

Na ir kas, kad puikiai suprantat, jog tai bloga valstybei ir savivaldybei, kad prieš tai yra didžioji dauguma miesto žmonių, galiausiai, kad patys turit šeimas ir vaikus? Bet sugrįžę galėsit pasakyt žmonoms, vyrams, kad taip reikėjo, kad pavyko išsisukti „susilaikant”?

Ar dabar tokia ta drąsi Lietuva, kadaise ėjusi su dalgiais prieš caro patrankas? Lietuva, kur vyrai geriau ėjo į miškus žūti su ginklu rankoje, negu mirti atsiklaupę prieš daug stipresnius okupantus? Nes garbė buvo aukščiau?

Ar dabar geriau atsiklaupti prieš vidinius okupantus? Arba tokiais patiems tapti? Ar dabar čia yra tik vyrai, tylintys virtuvėse ir nežiūrintys į akis, sugrįžus iš rajono tarybos posėdžio?

Jūs nebeturit nei šeimos, nei vaikų, nei valstybės, kuriai prisiekėte, padėję baltas rankeles ant Šventojo Rašto? Ir aiškinat žmonoms, kad reikia juk gyventi, ir jums jos pritaria, nes taip mums „bus geriau”, nepaisant to, kad bus blogiau?

Tokia jūsų atsakomybė? Vadinasi, pasirinkot. Mes nesam vieno kraujo – jūs ir aš.

Balsavimas – žiūrim. Iš 25 tarybos narių 5 dingo, nedalyvauja. Iš 20 likusiųjų pusė, t.y. 10, balsavime taip pat nuomonės neturi. Tipo „susilaikė” arba buvo salėje, bet nepakako ryžto spausti nors kokį nors mygtuką. Tipo „nedalyvavo balsavime”.

Tai pažiūrėkim į tą balsavimą. Prienų savivaldybėje konservatorių frakciją sudaro du tarybos nariai. Ir jie abu balsavo už genderizmo sustabdymą. Pasiroddo, kad Prienuose esama tikrų konservatorių. Yra partijos, kurios sprendžia vienaip, ir yra jų žmonės, kurie pasielgia kitaip.

Kas balsavot prieš ir susilaikėt? Visi socdemai su meru priešakyje. Kurių pirmininkė pirmyn veržte veržiasi valdiškuose „reitinguose” ir nori ant balto žirgo parjoti iš Europos. Tik… arklys nepaneš.

Balsavimas Prienuose:

Prienų rajono savivaldybės tarybos balsavimas

Tie patys, kurie kartu su „vardanlietuvininkais” užtikrinot melagingą balsavimą už „civilinę sąjungą” Seime. Tipo socdemų, Juliuko Sabatausko „opozicinė partija”, kuri daugiau progenderistinė net konservatnikus.

Visa socdemiška veikla tik tam, kad pakeltų reitingiukus Juliuko dukrelei, „lygių galimybių” kontrolierei Birutei Sabatauskaitei. Ir, aišku, jos sutuoktinei Jūratei Juškaitei, paveldėjusiai iš Birutėlės sorošinį Žmogaus teisių centrą?

Ir dar – žaliavalstiečiai, kurie „užšeimosvertibes”. Du SUSILAIKĖ, nes net nežino, kaip balsuoti už tas „vertibes”. Ir dar SUSILAIKĖ viena patekusi tarybon su „Krikščionių sąjunga”, kuri irgi „nežino”, matyt, tokios tiesiog jos krikščioniškos „vertibės”.

Sakot, ponai valstiečiai, kad dabar, pasiskelbę kuriančiais politinę jėgą, tapom konkurentais. Ir dėl politinės konkurencijos nusispjaut ant tos Lietuvos, tampa nieku visos tos jūsų „vertibes”? Nebalsuosit, nes ne jūs pasiūlėt? Nes partija svarbiau, ar ne?

Ką gi, kiekvienas mes pasirenkam ir kuriam savo valstybės istoriją. Prienų rajono taryba galėjo tapti pirmąja Lietuvoje, drąsiai pasisakiusia už savo žmones ir prieš genderizmą.

O tapo pirmąja, bailiai atsisakiusia tą padaryti. Tokiu vietinių plikbajorių, aštuoniolikto amžiaus šlėktų seimeliu prieš dar vieną Lietuvos pasidalinimą ir padalijimą. Istorija kartojasi, pasveikinkim didvyrius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 456

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Ačiū Algimantai    -  2023-05-27, 11:59

    Žiauri, bet tiesa ką parašėt.
    Purvina, bjauri ta politika dar purvinesni kai kurie Prienų veikėjai pasirodė visų gražumu. Be sąžinės už žmogiško padorumo ribų.
    Nieko lauksim seimo rinkimų

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Myndė    -  2023-05-27, 22:15

    Jau seniai akivaizdu, kad Baltijos kelias buvo apogėjus. Bet į jį išėjo LTSR piliečiai.
    Paskui tapom LR piliečiais, bet mokam už tai labai brangiai. Viena iš sąskaitos eilučių – visuotinė degradacija. Visur.
    Ar tikrai kaina ne per didelė?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Algimantai!    -  2023-05-27, 23:53

    Jus niekada neparasysite,kad normalios seimos neisgyvena is darbo ir uzsiima po jo bet kuo,kad egzistuoti. Del to ne tik nebeaukleja,bet ir nebebendrauja su vaikais! Uztat,uzpakaliniu temomis – jus gruzinate juos visus! Kas tai,jei ne 6ikniu propaganda!?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....