infa.lt

G.Landsbergis, lyg koks Seimo lyderis, kviečiasi frakcijas pokalbio pirmalaikių rinkimų palaikymui

23 gegužės
16:40 2023
Gabrielius Landsbergis

URM nuotr.

TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis prisiėmė sau niekieno nesuteiktą teisę sukviesti visų partijų pirmininkus ir frakcijų seniūnus išankstinių rinkimų aptarimui ir palaikymui.

TS-LKD įvardija tai kaip „šalies politinę krizę”, tačiau politikai tai vadina pačios TS-LKD vidine krize, kai negalėdami susidoroti su iškilusiais iššūkiais konservatoriais vadinami liberalai nori nusikratyti atsakomybės ir ją visą permesti rinkėjams – esą „ką išsirinkote…”

Socialdemokratas Gintautas Paluckas savo interviu LRT kalbėjo, kad jo frakcija nepalaikys išankstinių rinkimų dėl TS-LKD vidinių problemų. Jis pareiškė, kad, jei viena vyriausybė nenori toliau dirbti, konservatoriais vadinami liberalai gali suformuoti kitą vyriausybę, kuri ir prisiims atsakomybę už visą kadenciją.

Jis pridūrė, kad pats G.Landsbergio kvietimas susitikti frakcijoms nėra numatyto formato. Jei frakcijas kviestų bent jau Seimo pirmininkė – tada esą galima būtų dalyvauti. Tačiau, pasak jo, pati Viktorija Čmilytė-Nielsen yra prieš išankstinius rinkimus, ir ji turi tam pagrindo. (reikėtų prisiminti, kad liberalų partija iki šiol yra teisiama politinės korupcijos byloje ir praradusi valdžią galėtų tapti labiau pažeidžiama)

Patys liberalai yra prieš išankstinius rinkimus ir čia valdančiojoje koalicijoje atsiranda rimta trintis, teoriškai galinti rezultate ją sugriauti. Tačiau kaip priežastį įvardija „formato neatitikimą”, esą diskusija dėl dabartinio Seimo likimo ir priešlaikinių rinkimų perspektyvos turėtų vykti plenarinių posėdžių salėje dalyvaujant visai Tautos atstovybei, o ne atskirrame G.Landsbergio sukviestame susibūrime.

„Ne vienos partijos pirmininko reikalas šaukti visų partijų frakcijas, ką daryti, kilus dabartinei politinei krizei. Pirmalaikių rinkimų šauklio vaidmuo vienos partijos pirmininkui Gabrieliui Landsbergiui netinka vien dėl to, kad jis nėra nei Seimo, nei Vyriausybės vadovas ir net ne savo frakcijos seniūnas.

Jeigu gerbiamasis Gabrielius kaip Seimo narys pageidauja skubių rinkimų, tegu registruoja nutarimo projektą, dėl kurio atitinkamai diskutuos ir spręs visas Seimas“, – sako Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Jis pabrėžia, kad Seimo liberalai iki šiol aukštai vertino ir tebevertina premjerės, TS-LKD frakcijos narės Ingridos Šimonytės pastangas tartis koalicijoje įvairiais klausimais, todėl sprendžiant Vyriausybės krizę pirmiausia paisys jos veiksmų, kad ir kokie jie būtų.

„Jeigu konservatoriai, vedami savo lyderio, nusiteikę stačia galva nerti į pirmalaikius rinkimus, tegu tai ir daro. Kad ir kokios bus šios jų iniciatyvos pasekmės – paleistas Seimas, atsistatydinusi premjerė ir Vyriausybė, Liberalų sąjūdis bus pasirengęs prisiimti atsakomybę už šalies reikalus“, – pareiškė E. Gentvilas.

Tuo tarpu pati vakar I.Šimonytė pareiškė:

„Jau esu informavusi, kad tuo atveju, jeigu Seimas nepriimtų sprendimo dėl priešlaikinių rinkimų paskelbimo iki sesijos pabaigos, pasibaigus NATO viršūnių susitikimui teiksiu Prezidentui savo atsistatydinimą, kas reikštų ir visos Vyriausybės atsistatydinimą.”

Kas dar kartą liudija, jog tai ne šalies politinė krizė, kaip tą bando pateikti valdantieji, o būtent TS-LKD krizė, negalint ir nenorint prisiimti atsakomybės už savo griaunamos politikos vykdymą valstybėje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 168

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Gabrielė    -  2023-05-23, 15:41

    Jis „pateptasis” arba tas, kuris neturi stuburo, kuriam kažkokios jėgos nurodo ėjimus. Kokios, tuoj pamatysim. „Ačiū” visiems idiotams balsavusiems už šituos parsidavėlius.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-05-23, 16:38

    Gerb. G. Landsbergis – Šaunuolis. Apie ką 3 metus svajojo mąstantieji žmonės, jis įvardino savo tradiciniu: „SEIMĄ – LAUK”.
    Bet lyt-polit-ekonom iškrypėliai dės visas pastangas, kad nuo apkrauto lovio nesitraukti nei per žingsnį. Juk negalima biudžete palikti tiek pinigų jų neįsi-savinus…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. O ka?    -  2023-05-23, 19:29

    Jis gi ne tik ministeris – juokdarys,bet ir seimo narys tuo paciu metu! Sviestas sviestuotas,vienzodz!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. su meile-broileriui    -  2023-05-23, 23:13

    Apduję lyg musės nuo landsbergio dvoko,
    Beretės prieš Lietuvą myžti išmoko.
    Kaip daiktą bevertį jie pardavė šalį-
    Be jankių jau net nusišikt nebegali.
    Ir verkia Tėvynė, nes jankiai ją trypia
    Kaip erkės jos kruviną kūną aplipę.
    Tik landsbergio šunys to siaubo nemato-
    Į šūdą įmynę gyventi įprato.
    Beretės negali žiūrėti į tiesą-
    Nors šuns būdoje susiranda sau priešą.
    Bet kur per žiūroną užžlibinę rusą,
    isteriškai klykia,kad puola,kad muša.
    Tokie jau tie mūsų beretės nupušę
    Pardavę jankynui ir kūną, ir dūšią.
    Ir ponai laisvai žudyt Lietuvą gali,
    Nes bailūs vergai – bijo gint savo šalį!
    Pamiršo jie Blindą ir garsią jo pušį,
    Ir dreba po vieną,apžioję po kušį…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....