infa.lt

ES svarsto priemones prieš šalis, padedančias Rusijai apeiti sankcijas

04 gegužės
14:34 2023

Europos Sąjungos (ES) šalys aptaria naują sankcijų mechanizmą valstybėms, kurios, ES nuomone, nepakankamai stengiasi užkirsti kelią Rusijai apeiti anksčiau nustatytus apribojimus, praneša „Bloomberg” agentūra, remdamasi šaltiniais.

ES taip pat ketina pratęsti daugelio prekių tranzito per Rusiją draudimą. Ribojamųjų priemonių gali būti imtasi prieš gegužės pabaigoje vyksiantį G7 aukščiausiojo lygio susitikimą.

Pasak agentūros pašnekovų, naujuoju mechanizmu bus siekiama slopinti su Rusija bendradarbiaujančių šalių prekybos kanalus. Jei ši priemonė pasirodys neveiksminga, ES šalys gali įvesti sankcijas pagrindinių prekių tiekimui.

Agentūra „Bloomberg” pažymi, kad padidėjo importas į Rusiją iš Kazachstano, JAE, Turkijos ir Kinijos. Agentūros duomenimis, šios šalys tiekia Rusijai puslaidininkius ir integralines schemas

Sprendimą, kurios šalys ir prekės bus įtrauktos į sankcijų sąrašą, priims Europos Sąjungos narės po balsavimo. Tam, kad mechanizmas būtų patvirtintas, reikalingas kiekvienos ES šalies pritarimas.

Agentūros šaltiniai pažymi, kad naujoji priemonė pirmiausia turės įtakos Vidurio Azijos šalims ir „artimiausioms Rusijos kaimynėms”.

Dar 2022 m. vasarą JAV iždas pareiškė, kad mažiausiai 18 šalių padeda Rusijai apeiti sankcijas. Tarp jų, be kita ko, buvo Armėnija, Kazachstanas, Kirgizija, Tadžikistanas ir Uzbekistanas.

Agentūros duomenimis, JAV ir Europos Sąjungos šalyse rengiamos atskiros sankcijos Rusijai, kuriomis siekiama pašalinti anksčiau nustatytų apribojimų spragas ir apskritai išspręsti jų apėjimo problemą.

Laukiama, kad į 11-ąjį sankcijų paketą bus įtrauktos priemonės, skirtos užkirsti kelią esamų apribojimų apėjimui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 104

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Anonimas    -  2023-05-04, 14:42

    Žodžiu, numaus triusikus

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...