infa.lt

Dviguba pilietybė: būsimi referendumai pakimba ant plauko

03 gegužės
16:04 2023

Arvydas Daunys

Kartu su prezidento rinkimais , kitų metų gegužės 12 d., Lietuvoje numatoma skelbti referendumą dėl daugybinės pilietybės.

Tiesa, tas daugybinės pilietybės projektas yra gan diskriminacinis, mat pagal jį išsaugoti pilietybę galės tik tie lietuviai, kurie gyvens Vakarų „pasaulyje”. Visi kiti, kurie pasirinko (ar privertė aplinkybės) gyvenamąją vietą Rytų pasaulyje – jos negaus:

„Konstituciniame įstatyme bus numatytos išimtys tiems lietuviams, kurie renkasi gyvenimą Rytų civilizacijoje. Lietuviai negalės išsaugoti Lietuvos pilietybės, jeigu kartu turės ir Baltarusijos ir Rusijos sąjunginės valstybės, Eurazijos ekonominės sąjungos, Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos, Nepriklausomų valstybių sandraugos, Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos, kitų buvusios SSRS pagrindu sukurtų politinių, karinių, ekonominių ar kitokių valstybių sąjungų ar sandraugų narės pilietybę.”

Kaip matome – lietuvis lietuviui net prieš įstatymą nelygus. Ir tų ištremtųjų palikuonys, gyvenantys Rusijos Sibire, šįkart bus išduoti savos valstybės (t.y. valdančiųjų, formuluojančių referendumo nuostatas).

Kitas dalykas tame, kad Lietuvoje gyvenantys piliečiai, ir, galbūt, net būsimi Seimai, vargu ar sugebės įgyvendinti bet kuriuos sekančius referendumus (kai bus toks poreikis), jei Lietuvoje įvyks ir bus patvirtinta kitų metų gegužės 12 d. vyksiančio referendumo formuluotė.

Kame šuo pakastas?

Reikalas tame, kad Lietuvos piliečių-rinkėjų sąrašuose gerokai padaugės žmonių, negyvenančių Lietuvoje. Žmonių, kurie turės pilietybę, tačiau nedalyvaus šalies visuomeninėje veikloje ir, greičiausiai, net nežinos, kad Lietuvoje vyksta koks nors referendumas. O jei ir žinos, gali būti, kad neturės galimybės (neturės kur) jame dalyvauti.

Ir, net jei referendumo organizatoriai visuomenininkai sugebės surinkti 300 000 balsų, reikalingų paskelbti referendumo iniciatyvą – jie niekaip neprisišauks jame balsuoti tų, kurie randasi užsienyje ir Lietuvos rinkėjų sąrašuose. Galbūt tiesiog todėl, kad ten niekur nebus įrengta balsavimo Lietuvos referendume apylinkių. (Žemės referendumo metu – nebuvo) Kas, žinant visų 30+ metų valdančiųjų požiūrį referendumų iš visuomenės atžvilgiu, visai neatrodo stebėtina. (Referendūūūmas)

Kitaip tariant, balsų skaičius, reikalingas tam, kad referendumas būtų laikomas įvykęs – gerokai padidės. (gali būti nuo 150 000 iki 300 000 balsų) Žinant iki šiol vykusių referendumų situaciją, pvz Žemės referendumo, kuriam buvo surinkti reikalaujami 320 000 parašų, tačiau nesusirinko reikalingas skaičius jame balsuojančių – man situacija atrodo tiesiog beviltiška, ir ji dar gerokai pablogės įvykus dvigubos pilietybės referendumui.

Tokiu būdu šiuo referendumu valdantieji (visi kurie yra ir bus ateityje) visiems laikams nušauna 2 zuikius:

  1. atranda juos palaikantį užsienyje rinkėjų elektoratą (kuriam suteikė dvigubą pilietybę ir kuriam būtinai per rinkimus atidarys balsavimo apylinkes užsienyje);
  2. ir, antras gerokai stambesnis – visiems laikams panaikina visuomenės referendumo iniciatyvos keliamą grėsmę valdantiesiems;
  3. Ir, gal būt, trečią – padidina europarlamentarų skaičių EP, kuris nustatomas pagal piliečių skaičiaus valstybėje kvotas.

Ir, už valdančiųjų, kurių nepalaiko didžioji visuomenės dalis, projektą – nubalsuosime mes patys. Mat valdantieji blogi, o projektas esą geras. (kaip ir visa, kas iki tol atėjo jų iniciatyva – ar turime proto bent kiek?)

Jei kas tikrai tiki, kad šis valdančiųjų inicijuojamas referendumas – tai rūpestis užsienyje gyvenančių lietuvių gerove – siūlau atidžiai perskaityti šį straipsnį (amerikiečių autoriaus) ir suvesti paraleles, užduodant sau klausimą – ar daug skiriasi situacija Lietuvoje?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 333

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Tomas Jakutis    -  2023-05-03, 16:13

    Girdėjau valdžiasklaidoje daug žmonių pasisakant UŽ antrą pilietybę, už referendumą, bet nė vienas iš jų nesakė: man, MAN reikia dviejų pilietybių! Verčia susimąstyti: o KIEK yra žmonių, kuriems vienos maža? Stebina neatitikimas tarp mažo poreikio ir milžiniškų pastangų šiam poreikiui įgyvendinti. Spėju kažkas slapta finansuoja tas pastangas! Pvz., anūkai žmonių, kurių prieš karą Lietuvoje turėtas brangus nekilnojamas turtas išlikęs iki šiolei ir tapęs dar brangesniu. Tie anūkai ne Lietuvoje gyvena, LT pilietybės neturi, bet.. norėtų atgauti senelių turtą.
    Yra ir antra priežastis: globalistai tęsia stalinistinę tautų sumaišymo politiką, nes tai gerai pasitarnautų žmonių nutautinimui ir valstybių naikinimui.
    Smagu, tautiečiai, kad nepasiduodate!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-05-04, 07:38

    Lietuvos pilietis, – tik gyvenantis Lietuvoje turi teisę balsuoti. Užsienyje gyvenančių, Lietuvos pilietybė įšaldoma iki grįš į Lietuvą. Jokių dvigubų pilietybių. Dabar balsuos amerikietis, galimai net nebuvęs Lietuvoje. Prisiveis Lietuvos – Rusijos, Lietuvos – Baltarusijos „piliečių”, kurie balsuos, kaip paleckiukiniai – už Putino agresiją…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Regis    -  2023-05-04, 08:32

    Žiauru, nebe Konstitucija reguliuos pilietybę, o į Konstituciją įrašytas įstatymas (Konstitucinis), kurį valdantieji galės keisti kaip užsimanę be jokių referendumų. Na taip, juk referendumus reikės pamiršt, jie tą supranta, todėl apsidraudžia.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Antanas A.    -  2023-05-05, 07:07

    Man labai įdomu, kas šitą sumanymą bandys įgyvendinti: Seimo nariai ar parašų referendumų rinkimams entuziastai?
    Svarbiausi yra DU KLAUSIMAI:
    1. Kokiam skaičiui asmenų, turinčių kitos šalies pilietybę yra suteikta Lietuvos Respublikos pilietybė kaip antroji iki 2023-05-01?
    2. Kokiam skaičiui Lietuvoje gimusių mūsų šalies piliečių, įgijusių kitos šalies pilietybę yra ATIMTA Lietuvos Respublikos pilietybė?
    Po to galima ieškoti ATSAKYMŲ.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...