infa.lt

Ar Kaczynskis žino kažką daugiau? Miglotos užuominos apie karo Ukrainoje baigtį

26 balandžio
06:50 2023
Jaroslavas Kaczynskis

foto: „Twitter”

Lenkijos valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas” pirmininkas, Jarosłavas Kaczynskis (Jarosław Kaczyński) paaiškino, kodėl Lenkija turi išleisti milijardus ginkluotei ir modernizuoti Lenkijos kariuomenę. J.Kaczynskis teigė, kad yra daug ženklų, jog tarp Ukrainos ir Rusijos gali būti pasiektas visiškas kompromisas. O tai reikštų padidėjusią grėsmę Lenkijai, rašo lenkų „Salon24” portalas.

Tikslas, kurį norima įgyvendinti, yra 300 000 karių kariuomenė. Mes į tai žiūrime labai rimtai ir mūsų darbas yra užtikrinti, kad šis tikslas būtų pasiektas. Nežinome, kuo baigsis karas Ukrainoje. Ateityje mums gali grėsti nauji pavojai, todėl parengties būklė turi būti pasiekta greitai, o stipri ir gausi kariuomenė yra saugumo ir sėkmės garantas”, – pirmadienį sakė Jaroslavas Kaczynskis, turėdamas omenyje Tėvynės gynybos įstatymą.

Tėvynės gynybos įstatymas

Priimta reforma Lenkijoje veikia lygiai metus. Joje buvo numatyta šiais metais padidinti karių skaičių iki 300 tūkst. ir 3% BVP išlaidas kariuomenei arba įvesti bazinę karinę tarnybą savanoriams.

Daug rūpesčių ir diskusijų tarp jaunųjų internautų sukėlė rezervistų mokymas, apie kurį ne kartą rašėme „Salone24″. Be kita ko, buvo įsteigtas Ginkluotųjų pajėgų paramos fondas, kurio tikslas – surinkti lėšų įrangai įsigyti ir kariuomenei modernizuoti.

Lenkijos vyriausybė investuoja milijardus zlotų į modernią ginkluotę – tankus, haubicas, naikintuvus, šarvuočius, visureigius, raketinius kompleksus ir bepiločius orlaivius – pirkinius iš JAV, Pietų Korėjos ar Turkijos.

– Žinome, kad karas, deja, nėra kažkas svetima, ir Ukraina susiduria su priešu prieš viso pasaulio akis. Taip pat svarbus valstybės pasirengimas ir visuomenės sąmonės atkūrimas. Moralinė parama ir nuoroda į Lenkijos kariuomenės tradicijas yra tai, kas gali atnešti gerų laimėjimų”, – Tėvynės gynimo įstatymo veikimo metus įvertino J. Kaczyńskis.

Kaczyńskis baiminasi Ukrainos ir Rusijos kompromiso

– Visomis jėgomis remiame Ukrainą, kad ji laimėtų karą. Tačiau nežinome, kuo šis karas gali baigtis. Yra požymių, kad jis gali baigtis kompromisu, o ne galutiniu rezultatu, o tai reiškia, kad netrukus gali kilti naujų pavojų, perspėjo „Teisė ir teisingumas” partijos pirmininkas.

– Turime pasiekti, kad Lenkijos kariuomenė būtų tokios būklės, kad ji turėtų visus šiuos pajėgumus: galėtų gintis, kontratakuoti – nes nenorime nieko pulti pirmieji – galėtų atlikti viską, kas susiję su veiksmais, kurie galiausiai veda į pergalę kare. Turime sukurti pergalingą kariuomenę”, – užbaigė J. Kaczyńskis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 242

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Gal ir    -  2023-04-26, 07:08

    zino daugiau. I lektuva juk „nespejo”,nors broliai niekur nekeliaudavo skyrium!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-04-26, 07:32

    Putino barbarų, teroristų ir „zekų” armija yra grėsminga visai Europai, visam civilizuotam pasauliui, kaip kažkada Hitlerio užmačios, todėl PRIVALU ją sunaikinti Ukrainos žemėje…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Grėsmė    -  2023-04-26, 08:57

      jei su jais agresiyviau elgiesi, jei ne, tai jie genetiniam lygmenį pasiruoše su tavim draugauti ir visas gėrybes veltui ar pusdykiai atiduoti. Čia kalbu iš praktikos. O va su vokietukais, tai nepralys, prikalė ragų ir „guliai vasia”.
      Kad su jais susidoroti brutalia jėga, tai gali tik jie patys, tačiau čia yra bėda, jie tuo turi nuoširdžiai tikėti.
      Ir štai ukrainiečių tikėjimas eina į pabaigą, nes ES ir JAV, akivaizdžiai juos mulkino ir žemino, rezultate gaunasi šnipštas ir daug sukištų milijardų. Aišku galėtų pakovoti ir azijatai, bet ir čia „oblomas” jie ruso pusėje.

      Atsakyti į šį komentarą
  3. OHOHO    -  2023-04-26, 09:19

    Lenkas nuprotėjęs: pergalinga kariuomenė… Ukraina turėjo tokią kariuomenę, tik kur tos pergalės? Svajoti nugalėti Rusiją gali tik išprotėjęs švabistas.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Myndė    -  2023-04-26, 09:34

    Pozicija: rusai žudo rusus Ukrainoje – gerai. Rusai susitaikys su rusais – blogai. Bet yra toks dalykas kaip karma.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...