infa.lt

„Bloomberg” teigia apie žlungantį ES siekį pilnai pakeisti rusiškas dujas vėjo energija

26 balandžio
06:20 2023

Vėjo jėgainės

„Bloomberg” analitikas Willas Mathisas teigė, kad Europos Sąjungai nepavyko įveikti priklausomybės nuo rusiškų dujų pasitelkus jūros vėjo jėgaines. Jis mano, kad ES planas didinti energijos gamybą naudojant vėjo jėgainių parkus ir tuo pat metu atsisakyti dujų tiekimo iš Rusijos vis dar patiria fiasko.

„Europos pastangos greitai pastatyti jūros vėjo jėgainių parkus, kurie turėtų padėti sumažinti priklausomybę nuo Rusijos gamtinių dujų ir sumažinti pasaulinio atšilimo emisijas, žlunga, nes kūrėjams sunkiai sekasi įgyvendinti projektus”, – pareiškė „Bloomberg” analitikas.

Will Mathis teigimu, ES šalys, palaipsniui atsisakydamos pirkti rusiškas dujas, nusprendė pabandyti kuro tiekimą pakeisti vėjo energija. Prie to prisideda ir tai, kad ES valstybės narės tuo pat metu stengiasi mažinti anglies dvideginio emisiją, siekdamos kovoti su visuotiniu atšilimu.

Maždaug prieš metus Vokietija, Belgija, Nyderlandai ir Danija paskelbė deklaraciją, kuria siekiama paspartinti jūros vėjo jėgainių parkų statybą, kad iki 2030 m. jų pajėgumai išaugtų iki 65 GW – maždaug penkis kartus daugiau nei yra dabar.

Didžioji Britanija taip pat nusprendė statyti vėjo turbinas, kad elektros gamyba padidėtų 50 GW. Tačiau balandžio 24 d. Europos vadovai padarė išvadą, kad šie ambicingi planai, keičiant energijos šaltinius, greičiausiai, nebus pilnai įgyvendinti, patikslina W. Mathis.

ES šalys aktyviai diskutuoja dėl Rusijos energetikos atsisakymo, kuris yra sankcijų, įvestų reaguojant į Rusijos karinę invaziją Ukrainoje, dalis. Europos diplomatijos vadovas Josepas Borrellas pažymėjo, kad ES jau gerokai sumažino savo priklausomybę nuo Rusijos energijos išteklių. Tam gerokai padėjo šilta žiema.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 103

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Tai puikiai    -  2023-04-26, 07:06

    pademonstravo uzpraeita ziema. Ir ne tik ES,bet ir JAV Teksase. Beje,butent atomines uzdaranti Vokietija,tada is Rusijos nupirko 40 kartu (!!!) daugiau anglies,nei iprasta!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-04-26, 07:24

    Nereikia panikuoti. Jau ir truputi sumažinus priklausomybę, Putino Rusijai pajamos mažėja. Svarbiausia, kad pradėta tikslinga veikla, – mažinti priklausomybę nuo agresorės Rusijos…
    Kol kas didžiausias džiaugsmas, tik paleckiuko pašvinkusioms atliekoms, kurios tiek be nuovokos, jog net viešai reklamuojasi…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....